Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18818
Title: Розробка технології натуральних цукерок зі зниженим глікемічним індексом (23ХТД. 12838204.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Коньков, Антон Костянтинович
Scientific director: Сердюк, Марина Єгорівна
Serdyuk, Maryna
Keywords: яблука;персики;морква;лимон;смородина;буряк;спіруліна;цукор;ерітрітол;порошок топінамбура;цукерки;пастила
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Коньков А. К. Розробка технології натуральних цукерок зі зниженим глікемічним індексом (23ХТД. 12838204.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 96 с., 23 табл., 13 рис.
Abstract: Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології натуральних цукерок зі зниженим глікемічним індексом. В роботі обґрунтовано вибір фруктової, ягідної та овочевої сировини для виготовлення натуральних цукерок. У якості основної сировини рекомендовано використовувати натуральні пюре з яблук, персиків, смородини, моркви та бурку, що виготовлені за удосконаленими технологіями. Обгрунтовано доцільність використання спіруліни та рекомендовано використання порошку топінамбура в якості цукрозамінника. За результатами органолептичної оцінки, значенням енергетичної цінності та глікемічним індексом найкращими були визнані цукерки, що виготовлені за дослідними рецептурами 1.6 та 1.7, тобто з заміною цукру на порошок топінамбура. Розроблена технологія відрізняється від класичної застосуванням для попередньої термічної обробки інноваційного способу термічної обробки овочів sous vide та знижених температур сушіння, що сприятиме збереженню біологічної цінності готових виробів. Виготовлення натуральних цукерок за розробленою технологією забезпечує можливість отримання прибутку від реалізації на рівні 107763...114817 грн за 1 тону з рівнем рентабельності 76...85%.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18818
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Konkov_dyplom_2025.pdf533.77 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.