Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18817
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГончар, Юлія Миколаївна-
dc.contributor.advisorHonchar, Yuliia-
dc.contributor.authorКонопльов, Дмитро-
dc.date.accessioned2025-04-10T07:34:02Z-
dc.date.available2025-04-10T07:34:02Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКонопльов Д. О. Удосконалення технології фаршевих мас функціонального призначення з псиліумом (23ХТД. 12830791.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 90 с., 22 табл., 12 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18817-
dc.description.abstractМета кваліфікаційної роботи полягає у науковому обґрунтуванні та розробленні технології виробництва фаршевих мас як функціонального продукту шляхом збагачення його рослинною добавкою - порошок псиліуму, для профілактики шлунково-кишкових захворювань, для зниження холестерину, стабілізації рівня цукру в крові та кров'яного тиску.У кваліфікаційній роботі досліджено удосконалення технології м'ясних фаршевих систем шляхом додавання псиліуму для збагачення продукту харчовими волокнами та покращення його текстури. Вивчено зразки з вмістом псиліуму 0%, 1%, 3% і 5%, що дозволило визначити оптимальну концентрацію. Доведено, що додавання 5% псиліуму забезпечує збагачення білком і волокнами, хоча й збільшує собівартість, але зберігає продукт конкурентоспроможним. Також розглянуто заходи для покращення умов праці, зокрема модернізацію систем безпеки. Робота підтверджує перспективність використання псиліуму для виготовлення функціональних м'ясних продуктів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectфаршеві масиuk
dc.subjectхарчові волокнаuk
dc.subjectпсиліумuk
dc.subjectіндичий фаршuk
dc.titleУдосконалення технології фаршевих мас функціонального призначення з псиліумом (23ХТД. 12830791.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Konopliov_dyplom_2025.pdf459.33 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.