Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18817
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Гончар, Юлія Миколаївна | - |
dc.contributor.advisor | Honchar, Yuliia | - |
dc.contributor.author | Конопльов, Дмитро | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-10T07:34:02Z | - |
dc.date.available | 2025-04-10T07:34:02Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Конопльов Д. О. Удосконалення технології фаршевих мас функціонального призначення з псиліумом (23ХТД. 12830791.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 90 с., 22 табл., 12 рис. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18817 | - |
dc.description.abstract | Мета кваліфікаційної роботи полягає у науковому обґрунтуванні та розробленні технології виробництва фаршевих мас як функціонального продукту шляхом збагачення його рослинною добавкою - порошок псиліуму, для профілактики шлунково-кишкових захворювань, для зниження холестерину, стабілізації рівня цукру в крові та кров'яного тиску.У кваліфікаційній роботі досліджено удосконалення технології м'ясних фаршевих систем шляхом додавання псиліуму для збагачення продукту харчовими волокнами та покращення його текстури. Вивчено зразки з вмістом псиліуму 0%, 1%, 3% і 5%, що дозволило визначити оптимальну концентрацію. Доведено, що додавання 5% псиліуму забезпечує збагачення білком і волокнами, хоча й збільшує собівартість, але зберігає продукт конкурентоспроможним. Також розглянуто заходи для покращення умов праці, зокрема модернізацію систем безпеки. Робота підтверджує перспективність використання псиліуму для виготовлення функціональних м'ясних продуктів. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : ТДАТУ | uk |
dc.subject | фаршеві маси | uk |
dc.subject | харчові волокна | uk |
dc.subject | псиліум | uk |
dc.subject | індичий фарш | uk |
dc.title | Удосконалення технології фаршевих мас функціонального призначення з псиліумом (23ХТД. 12830791.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Konopliov_dyplom_2025.pdf | 459.33 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.