Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18816
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Сердюк, Марина Єгорівна | - |
dc.contributor.advisor | Serdyuk, Maryna | - |
dc.contributor.author | Коновалова, Ольга Анатоліївна | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-10T07:22:06Z | - |
dc.date.available | 2025-04-10T07:22:06Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Коновалова О. А. Удосконалення технології виготовлення замороженого напівфабрикату з плодового пюре (23ХТД.12744027.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 68 с., 14 табл., 7 рис. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18816 | - |
dc.description.abstract | Кваліфікаційна робота присвячена вдосконаленню технології виробництвазамороженого напівфабрикату з плодів айви. Проведеними дослідженнями встановлено, що гідротермічна обробка парою протягом 12 хвилин сприяла кращому збереженню сухих розчинних речовин, цукрів, титрованих кислот та аскорбінової кислоти пюре айви не тільки безпосередньо після його виготовлення, а й після 60 діб зберігання. Зразки пюре, виготовлені з плодів айви, які підготовлені в такий спосіб характеризувалися найвищою дегустаційною оцінкою. З погляду на це, найкращим технологічним режимом гідротермічної обробки плодів айви перед виготовленням замороженого напівфабриката є бланшування парою протягом 12 хвилин. Отримані результати дають змогу вдосконалити існуючу технологічну схему виготовлення замороженого напівфабриката шляхом проведення гідротермічної обробки парою протягом 12 хвилин. Доцільність удосконалення технологічного процесу підтверджено економічними розрахунками. В роботі докладно проаналізовано заходи охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виробництву замороженого напівфабрикату з плодового пюре. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : ТДАТУ | uk |
dc.subject | плоди айви | uk |
dc.subject | заморожування | uk |
dc.subject | заморожене пюре | uk |
dc.subject | низькотемпературне зберігання | uk |
dc.subject | напівфабрикат | uk |
dc.subject | гідротермічна обробка | uk |
dc.subject | цукри | uk |
dc.subject | кислоти | uk |
dc.subject | аскарбінова кислота | uk |
dc.title | Удосконалення технології виготовлення замороженого напівфабрикату з плодового пюре (23ХТД.12744027.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Konovalova_dyplom_2025.pdf | 473.79 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.