Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18816
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСердюк, Марина Єгорівна-
dc.contributor.advisorSerdyuk, Maryna-
dc.contributor.authorКоновалова, Ольга Анатоліївна-
dc.date.accessioned2025-04-10T07:22:06Z-
dc.date.available2025-04-10T07:22:06Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКоновалова О. А. Удосконалення технології виготовлення замороженого напівфабрикату з плодового пюре (23ХТД.12744027.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 68 с., 14 табл., 7 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18816-
dc.description.abstractКваліфікаційна робота присвячена вдосконаленню технології виробництвазамороженого напівфабрикату з плодів айви. Проведеними дослідженнями встановлено, що гідротермічна обробка парою протягом 12 хвилин сприяла кращому збереженню сухих розчинних речовин, цукрів, титрованих кислот та аскорбінової кислоти пюре айви не тільки безпосередньо після його виготовлення, а й після 60 діб зберігання. Зразки пюре, виготовлені з плодів айви, які підготовлені в такий спосіб характеризувалися найвищою дегустаційною оцінкою. З погляду на це, найкращим технологічним режимом гідротермічної обробки плодів айви перед виготовленням замороженого напівфабриката є бланшування парою протягом 12 хвилин. Отримані результати дають змогу вдосконалити існуючу технологічну схему виготовлення замороженого напівфабриката шляхом проведення гідротермічної обробки парою протягом 12 хвилин. Доцільність удосконалення технологічного процесу підтверджено економічними розрахунками. В роботі докладно проаналізовано заходи охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виробництву замороженого напівфабрикату з плодового пюре.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectплоди айвиuk
dc.subjectзаморожуванняuk
dc.subjectзаморожене пюреuk
dc.subjectнизькотемпературне зберіганняuk
dc.subjectнапівфабрикатuk
dc.subjectгідротермічна обробкаuk
dc.subjectцукриuk
dc.subjectкислотиuk
dc.subjectаскарбінова кислотаuk
dc.titleУдосконалення технології виготовлення замороженого напівфабрикату з плодового пюре (23ХТД.12744027.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Konovalova_dyplom_2025.pdf473.79 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.