Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18815
Title: | Удосконалення технології зберігання напівфабрикатів в упаковці з поглиначем кисню (23ХТД. 12725619.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Коломоєць, Станіслав Ігорович |
Scientific director: | Сердюк, Марина Єгорівна Serdyuk, Maryna |
Keywords: | м’ясо;яловичина;свинина;дрібнокускові напівфабрикати;вологоутримувальна здатність;сорбент кисню;герметичне паковання |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Коломоєць С. І. Удосконалення технології зберігання напівфабрикатів в упаковці з поглиначем кисню (23ХТД. 12725619.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. М. Є. Сердюк; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 57 с., 14 табл., 9 рис., 2 додатки. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена удосконаленню технології зберігання напівфабрикатів в упаковці з поглиначем кисню. За результатами органолептичної оцінки, а також за значеннями показників рН та ВУЗ в роботі встановлено, що граничний термін зберігання за температури від мінус 1 до 1 °С натуральних м’ясних дрібнокускових м’якушевих напівфабрикатів у герметичному пакованні без сорбенту кисню (контрольні варіанти) не повинен перевищувати 10 діб. Рекомендований за значеннями рН та ВУЗ – 6 діб. За таких самих температурних умов зберігання натуральних м’ясних дрібнокускових м’якушевих напівфабрикатів у герметичному пакованні з сорбентом кисню (дослідні варіанти) продовжується до 14 діб. Удосконалена технологія зберігання м’ясних натуральних дрібнокускових напівфабрикатів сприятиме подовженню терміну їх зберігання, збереженню харчової, біологічної цінності, збільшення прибутку від реалізації та зростання рівня рентабельності. При виконанні роботи проаналізовано та описано заходи охорони праці, пожежної безпеки та безпеки працівників в надзвичайних ситуаціях на підприємствах по виробництву м’ясних натуральних дрібнокускових м’якушевих напівфабрикатів. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18815 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kolomoets_S_dyplom_2025.pdf | 486.03 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.