Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18814
Title: Удосконалення технології кисломолочного продукту функціонального призначення для спортсменів з використанням екстрактів рослинного походження (21ХТД.12742904.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Коломоєць, Андрій Віталійович
Scientific director: Гончар, Юлія Миколаївна
Honchar, Yuliia
Keywords: йогурт;ялівець;грейпфрут;закваска;технологія виробництва;дослідження
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Коломоєць А. В. Удосконалення технології кисломолочного продукту функціонального призначення для спортсменів з використанням екстрактів рослинного походження (21ХТД.12742904.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 57 с., 26 табл., 1 схема.
Abstract: Курсова робота присвячена удосконаленню технології виробництва питних йогуртів, спрямована на створення збалансованого продукту для спортивного харчування за умов посилених тренувань з метою швидкого відновлення. Експериментально доведено, що екстракт ялівцю та пюре грейпфрута не тільки безпечні для здоров'я людини, але й мають високі антиоксидантні властивості та поліпшують органолептичні показники йогурту.Для визначення спеціального критерію було обрано технологічну операцію додавання рослинних екстрактів у процес виробництва йогурту. Використовували різні компоненти, такі як екстракт ялівцю та пюре грейпфрута. За результатами органолептичної оцінки було виявлено, що поєднання екстракту ялівцю та пюре грейпфрута є ефективним для досягнення високої якості продукту.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18814
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Kolomoets_dyplom_2025.pdf467.15 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.