Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18813
Title: | Удосконалення технології виробництва гарячих напоїв на основі трав та ягід (23ХТД. 10592608.02.24): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Колбасенков, Сергій Володимирович |
Scientific director: | Демидова, Анастасія Олександрівна Demydova, Anastasiia |
Keywords: | чай;трави;ягоди;заварювання;оптимізація рецептури;заморожування;харчова цінність;функціональні продукти;органолептичні властивості;технологія виробництва |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Колбасенков С. В. Удосконалення технології виробництва гарячих напоїв на основі трав та ягід (23ХТД. 10592608.02.24): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. А. О. Демидова; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 73 с., 11 табл., 5 рис. |
Abstract: | У дослідженні розглянуто значення чаїв на основі трав та ягід у здоровому харчуванні, їхню роль у підтримці імунної системи, покращенні метаболізму та загальному зміцненні організму. Проведено аналіз хімічного складу основних інгредієнтів, зокрема малини, імбиру, перцевої м’яти та чебрецю, що дозволило визначити їхню корисність та вплив на організм людини.Робота спрямована на розробку нового типу натурального чаю, який має високі органолептичні властивості та високу біологічну цінність. У процесі дослідження було проведено низку експериментів щодо поєднання різних компонентів чаю, визначено найкращі пропорції для досягнення збалансованого смаку, аромату та кольору напою. Оптимальним варіантом виявилось поєднання .. малини, 15 г імбиру, 15 г чебрецю та 10 г перцевої м’яти, що забезпечує найкращі смакові характеристики та максимальну користь для здоров’я. Розглянуто технологічні аспекти виробництва напівфабрикату чаю, що включають вибір високоякісної сировини, підготовку інгредієнтів, процес фасування, заморожування та зберігання продукту. Запропоновані методи виробництва дозволяють зберегти максимальну кількість біологічно активних речовин у готовому продукті, що підвищує його споживчу цінність. Важливим аспектом є використання екологічно чистого пакування, що відповідає сучасним тенденціям збереження довкілля та мінімізації відходів. Розроблена технологія виробництва натурального чаю може бути впроваджена у промислове виробництво та має потенціал для виходу на внутрішній і зовнішній ринки. Оскільки споживачі все більше орієнтуються на натуральні та корисні продукти, цей вид чаю може стати конкурентоспроможністю. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18813 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Kolbasenkov_dyplom_2025.pdf | 316.31 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.