Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18810
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКюрчева, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.advisorKiurcheva, Liudmyla-
dc.contributor.authorКацька, Валентина Олександрівна-
dc.date.accessioned2025-04-10T06:33:55Z-
dc.date.available2025-04-10T06:33:55Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationКацька В. О. Удосконалення технології виробництва веганського сочевичного хлібу (23ХТД. 12764861.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Л. М. Кюрчева; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 84 с., 23 табл., 9 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18810-
dc.description.abstractМета кваліфікаційної роботи: оцінити органолептичні показники, біологічну та енергетичну цінність хліба, виготовленого з сочевичного борошна, запропонувати рецептуру безглютенового веганського хліба на основі борошна сочевиці.У кваліфікаційній роботі обґрунтовано технологію виробництва безглютенового веганського сочевичного хліба, оцінено його якісні характеристики та економічну ефективність. Встановлено, що використання сочевичного борошна значно покращує хімічний склад продукту, зокрема підвищує вміст білків, клітковини, вітамінів (Е, В1, В2, В9) та мінералів (калій, магній, кальцій). Сочевичний хліб має вищу енергетичну цінність (333,78 ккал) порівняно з пшеничним хлібом (314,63 ккал) і демонструє високі органолептичні властивості (середній бал 4,86).Розроблено технологічну схему виробництва. Економічний аналізпоказав, що сочевичний хліб, хоч і має вищу собівартість (30,88 грн за 1 кг), залишається конкурентоспроможним завдяки високій поживній цінності. Результати роботи підтверджують, що сочевичне борошно є перспективним інгредієнтом для створення інноваційного, поживного і конкурентоспроможного хліба.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectсочевичний хлібuk
dc.subjectбезглютеновий хлібuk
dc.subjectвеганський хлібuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва веганського сочевичного хлібу (23ХТД. 12764861.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Katska_dyplom_2025.pdf357.5 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.