Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18799
Title: | Розробка технології мультизлакових пудингів на основі плодово-ягідної сировини (23ХТД. 12830288.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» |
Authors: | Болтовська, Анастасія Олегівна |
Scientific director: | Колісниченко, Тетяна Олександрівна Kolisnychenko, Tetiana |
Keywords: | мультизлаковий пудинг;коров’яче та козяче молоко;вівсяні та пшеничні пластівці;пюре з абрикос, груш, банана та обліпихи;енергетична цінність;мінеральний та вітамінний склад |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Болтовська А. О. Розробка технології мультизлакових пудингів на основі плодово-ягідної сировини (23ХТД. 12830288.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Т. О. Колісниченко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 100 с., 18 табл., 10 рис. |
Abstract: | Кваліфікаційна робота присвячена розробці технології виробництва мультизлакових пудингів на основі плодово-ягідної сировини для дітей 8-10 місяців. В результаті проведених досліджень було встановлено оптимальну рецептуру мультизлакових пудингів, що передбачає виготовлення їх на коров’ячому та козячому молоці з використанням злаків та плодово-ягідних пюре таких як пюре абрикос, груші, банана та обліпихи. За енергетичною цінністю, найбільша кількість кілокалорій на 1000 г готового продукту була зафіксована у композиції №4 – 861,398 ккал/кг, де в рецептуру пудингів входило молоко козяче та пюре груші. Щодо вмісту мінеральних речовин та вітамінів, тут лідерами є рецептурні композиції з додаванням пюре абрикос майже за всіма показниками.Виробництво мультизлакових пудингів на основі плодово-ягідної сировини за оптимальною рецептурою, що поєднує в собі молоко козяче, пластівці вівсяні і пшеничні та пюре груші, пюре банана, пюре обліпихи, є високоприбутковим бізнесом. Кожна тонна готової продукції приносить 213885 гривень прибутку, що відповідає 123 % рентабельності.В роботі проаналізовані системи заходів з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях. Дозволили констатувати високий рівень та ефективність у попередженні та ліквідації наслідків надзвичайних подій. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18799 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Boltovska_dyplom_2025.pdf | 785.18 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.