Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18796
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorПрісс, Олеся Петрівна-
dc.contributor.advisorPriss, Olesia-
dc.contributor.authorБєлов, Іван-
dc.date.accessioned2025-04-09T12:34:41Z-
dc.date.available2025-04-09T12:34:41Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБєлов І. Удосконалення технології виробництва мармеладу (23ХТД. 12837542.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 83 с., 25 табл., 8 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18796-
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд науково-технічної літератури стосовно існуючих видів цукристих кондитерських виробів.Розроблено 5 рецептур мармеладу желейного фруктового на основі яблучного пюре, до складу яких з метою збагачення β-каротином, аскорбіновою кислотою, поліфенольними речовинами додані гарбузове / бурякове / морквяне пюре / сік виноградний біологічно-активна добавка «Аскорбінова кислота».Додавання пюре із коренеплодів, не знижує органолептичних показників продуктів, а навпаки поліпшує їх, як порівняти з контрольними зразками, що підтверджено результатами дегустаційної оцінки.Встановлено, що розроблені варіанти мармеладу можна віднести до продуктів функціонального харчування, оскільки за вмістом аскорбінової кислоти і / або β-каротину вони здатні задовольнити добову потребу людського організму людини у цих нутрієнтах більш, ніж на 20-50 %. За фізико-хімічними та органолептичними показниками усі зразки відповідали вимогам стандартів на даний вид продукту.Проведено аналіз біологічної та харчової цінності такої продукції (теоретично, на основі розрахунків). Здійснено розрахунок економічної ефективності удосконаленої технології та розроблено питання з охорони праці на підприємстві.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectмармеладuk
dc.subjectяблукоuk
dc.subjectпюреuk
dc.subjectморкваuk
dc.subjectбурякuk
dc.subjectцукорuk
dc.subjectорганолептичні показникиuk
dc.subjectрецептураuk
dc.subjectенергетична цінністьuk
dc.titleУдосконалення технології виробництва мармеладу (23ХТД. 12837542.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Belov_I_dyplom_2025.pdf509.63 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.