Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18795
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorГончар, Юлія Миколаївна-
dc.contributor.advisorHonchar, Yuliia-
dc.contributor.authorБєлов, Кирило-
dc.date.accessioned2025-04-09T12:30:27Z-
dc.date.available2025-04-09T12:30:27Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationБєлов К. Розробка технології безлактозного бламанже (23 ХТД 12837304.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Ю. М. Гончар; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 82 с., 27 табл., 5 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18795-
dc.description.abstractВ кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою.На основі проведених теоретичних та експериментальних досліджень підтверджено практичну цінність та корисність удосконаленої безлактозної продукції, яка включає рослинний альтернативний напій з додаванням пюре яблука. Десерт рекомендований для споживання людям з непереносимістю лактози та цукровим діабетом дозволяє розширити асортимент страв у меню.Проаналізовано різне співвідношення яблучного пюре та вівсяного напою. Практично доведено, що вміст кукурудзяного крохмалю залежить від кількості яблучного пюре, доданої до рецептури. Підібрано оптимальне співвідношення інгредієнтів для досягнення найкращих органолептичних характеристик готової продукції. Використання вівсяного напою дозволяє позиціонувати десерт як безлактозний, оскільки традиційна рецептура передбачає використання коров'ячого молока.Удосконалений вівсяний десерт не містить цукру, а солодкість надається яблучним пюре. Використання готового яблучного пюре дозволяє досягти стабільності готової продукції, оскільки фізико-хімічні показники є сталими. Яблучне пюре, надається виробником, не містить цукру, складається виключно з натуральних компонентів.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectдесерт безлактознийuk
dc.subjectфруктове пюреuk
dc.subjectорганолептичний аналізuk
dc.subjectзамінник цукруuk
dc.subjectкукурудзяний крохмальuk
dc.subjectдесерт функціонального призначенняuk
dc.titleРозробка технології безлактозного бламанже (23 ХТД 12837304.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Belov_K_dyplom_2025.pdf498.04 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.