Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18793
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Прісс, Олеся Петрівна | - |
dc.contributor.advisor | Priss, Olesia | - |
dc.contributor.author | Береславський, Олексій Станіславович | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-09T12:19:03Z | - |
dc.date.available | 2025-04-09T12:19:03Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Береславський О. С. Розробка технології виробництва консервованих в’ялених слив (23ХТД. 12982498.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 61 с., 6 табл., 5 рис. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18793 | - |
dc.description.abstract | У кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою, проведено aнaлітичні дослідження сучaсних технологій переробки слив вітчизняних та зарубіжних авторів; обґрунтовано доцільність розширення асортименту виробництва продукції зі слив; досліджено органолептичні властивості та показники якості готової продукції. Досліджено два методи попередньої обробки слив перед сушінням: осмотична дегідратація та обробка лужним розчином. Встановлено, що сливи після осмотичної дегідратації мали вищий вміст сухих речовин (83,15%) та цукрів (43,25 г/100 г) порівняно зі сливами, обробленими лужним розчином (76,37% та 37,70 г/100 г відповідно). Розроблено загальну технологічну схему виробництва консервованих в’ялених слив в олії. Обґрунтовані технологічні режими термічних операцій. Показано, що рентабельність виробництва консервованих в’ялених слив в олії сягає 29%, і може бути збільшена при масштабуванні виробництва. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : ТДАТУ | uk |
dc.subject | сливи | uk |
dc.subject | чорнослив | uk |
dc.subject | в’ялення | uk |
dc.subject | консервування | uk |
dc.subject | нові види консервованої продукції | uk |
dc.title | Розробка технології виробництва консервованих в’ялених слив (23ХТД. 12982498.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Bereslavskyi_dyplom_2025.pdf | 345.32 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.