Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18793
Title: Розробка технології виробництва консервованих в’ялених слив (23ХТД. 12982498.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Береславський, Олексій Станіславович
Scientific director: Прісс, Олеся Петрівна
Priss, Olesia
Keywords: сливи;чорнослив;в’ялення;консервування;нові види консервованої продукції
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Береславський О. С. Розробка технології виробництва консервованих в’ялених слив (23ХТД. 12982498.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. О. П. Прісс; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 61 с., 6 табл., 5 рис.
Abstract: У кваліфікаційній роботі виконано аналітичний огляд літератури за обраною темою, проведено aнaлітичні дослідження сучaсних технологій переробки слив вітчизняних та зарубіжних авторів; обґрунтовано доцільність розширення асортименту виробництва продукції зі слив; досліджено органолептичні властивості та показники якості готової продукції. Досліджено два методи попередньої обробки слив перед сушінням: осмотична дегідратація та обробка лужним розчином. Встановлено, що сливи після осмотичної дегідратації мали вищий вміст сухих речовин (83,15%) та цукрів (43,25 г/100 г) порівняно зі сливами, обробленими лужним розчином (76,37% та 37,70 г/100 г відповідно). Розроблено загальну технологічну схему виробництва консервованих в’ялених слив в олії. Обґрунтовані технологічні режими термічних операцій. Показано, що рентабельність виробництва консервованих в’ялених слив в олії сягає 29%, і може бути збільшена при масштабуванні виробництва.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18793
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Bereslavskyi_dyplom_2025.pdf345.32 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.