Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18791
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Загорко, Надія Петрівна | - |
dc.contributor.advisor | Zahorko, Nadiia | - |
dc.contributor.author | Барабан, Станіслав Геннадійович | - |
dc.date.accessioned | 2025-04-09T11:57:25Z | - |
dc.date.available | 2025-04-09T11:57:25Z | - |
dc.date.issued | 2025 | - |
dc.identifier.citation | Барабан С. Г. Удосконалення технології виробництва зефіру з підвищеним вмістом харчових волокон (23 ХТД 12764550.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Н. П. Загорко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 79 с., 15 табл., 9 рис. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18791 | - |
dc.description.abstract | Метою кваліфікаційної роботи було удосконалення технології виробництва зефіру функціонального призначення з підвищеним вмістом харчових волокон.У кваліфікаційній роботі була запропонована технологічна схема виробництва зефіру на основі плодових та овочевих вичавок. Доведено, що зефір з додаванням харчових волокон характеризується зниженою енергетичною цінністю. Дослідження харчової цінності зефіру довело, що розроблені за даною технологією продукти можливо рекомендувати для здорового харчування. З метою підвищення харчової цінності зефіру, в т.ч. функціональної, необхідно збільшити в його рецептурі масову частку харчових волокон приблизно на 30%. В результаті економічних розрахунків отримали, що собівартість контрольного зразку і зефіруз використанням підварок на основі яблучних і морквяних вичавок склала 227,23 грн. та 194,91 грн. за 1 кг відповідно. Під час виконання кваліфікаційної роботи були розроблені основні заходи щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах харчової промисловості, зокрема виробництва зефіру. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : ТДАТУ | uk |
dc.subject | харчова промисловість | uk |
dc.subject | технології виробництва | uk |
dc.subject | плодоовочева сировина | uk |
dc.subject | пастильні вироби | uk |
dc.subject | зефір | uk |
dc.subject | харчові волокна | uk |
dc.subject | вичавки | uk |
dc.subject | пектин | uk |
dc.subject | глюкоза | uk |
dc.subject | збивні вироби | uk |
dc.subject | піноутворюючі компоненти | uk |
dc.subject | підварки | uk |
dc.subject | агар | uk |
dc.subject | патока | uk |
dc.title | Удосконалення технології виробництва зефіру з підвищеним вмістом харчових волокон (23 ХТД 12764550.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» | uk |
dc.type | Working Paper | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Barabanova_dyplom_2025.pdf | 407.9 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.