Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18791
Title: Удосконалення технології виробництва зефіру з підвищеним вмістом харчових волокон (23 ХТД 12764550.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології»
Authors: Барабан, Станіслав Геннадійович
Scientific director: Загорко, Надія Петрівна
Zahorko, Nadiia
Keywords: харчова промисловість;технології виробництва;плодоовочева сировина;пастильні вироби;зефір;харчові волокна;вичавки;пектин;глюкоза;збивні вироби;піноутворюючі компоненти;підварки;агар;патока
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : 2025
Citation: Барабан С. Г. Удосконалення технології виробництва зефіру з підвищеним вмістом харчових волокон (23 ХТД 12764550.02.25): кваліфікаційна робота магістра ОПП 181 «Харчові технології» / Кер. Н. П. Загорко; Факультет агротехнологій та екології. Запоріжжя, 2025. 79 с., 15 табл., 9 рис.
Abstract: Метою кваліфікаційної роботи було удосконалення технології виробництва зефіру функціонального призначення з підвищеним вмістом харчових волокон.У кваліфікаційній роботі була запропонована технологічна схема виробництва зефіру на основі плодових та овочевих вичавок. Доведено, що зефір з додаванням харчових волокон характеризується зниженою енергетичною цінністю. Дослідження харчової цінності зефіру довело, що розроблені за даною технологією продукти можливо рекомендувати для здорового харчування. З метою підвищення харчової цінності зефіру, в т.ч. функціональної, необхідно збільшити в його рецептурі масову частку харчових волокон приблизно на 30%. В результаті економічних розрахунків отримали, що собівартість контрольного зразку і зефіруз використанням підварок на основі яблучних і морквяних вичавок склала 227,23 грн. та 194,91 грн. за 1 кг відповідно. Під час виконання кваліфікаційної роботи були розроблені основні заходи щодо охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях на підприємствах харчової промисловості, зокрема виробництва зефіру.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18791
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Barabanova_dyplom_2025.pdf407.9 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.