Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18730
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorЛомейко, Олександр Петрович-
dc.contributor.advisorLomeiko, Oleksandr-
dc.contributor.authorЕмірасанов, Азіз Назімовіч-
dc.date.accessioned2025-04-04T06:38:23Z-
dc.date.available2025-04-04T06:38:23Z-
dc.date.issued2025-
dc.identifier.citationЕмірасанов А. Н. Вдосконалення технологічної лінії виробництва напівкопчених ковбас в умовах Дніпровського району Дніпропетровської області (19ХВД.11323036.02.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОР Магістр, ОПП Галузеве машинобудування / ТДАТУ; Керівник О. П. Ломейко; Механіко-технологічний факультет. Запоріжжя, 2025. 65 с., 7 табл., 1 рис.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18730-
dc.description.abstractУ першому розділі проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку ТОВ «НАМІ ЛАЙТІНГ». Зокрема, розглянуто характеристику місцезнаходження підприємства, проаналізовано сировинну базу, демографічний склад населення Дніпровського регіону, а також вивчено купівельний попит і платоспроможність місцевого населення щодо ковбасних виробів. У другому розділі обрано оптимальну технологічну схему виробництва ковбасних виробів та вдосконалено потоково-технологічну лінію. Визначено необхідну продуктивність машин і обладнання та здійснено їх підбір з урахуванням технічних характеристик. За результатами розрахунків виробничих площ розроблено план компонування цеху з виробництва напівкопчених ковбас. У третьому розділі опрацьовано заходи з монтажу та експлуатації обладнання, розроблено монтажне креслення машини в цеху і карту технології монтажу. У четвертому розділі визначено перелік необхідних нормативних актів з охорони праці, розроблено заходи безпеки для підприємства з виробництва ковбасних виробів, включаючи плани дій у надзвичайних ситуаціях. У п’ятому розділі проведено економічні розрахунки, зокрема визначено загальні витрати на виробництво напівкопчених ковбас, розраховано собівартість готової продукції, прибуток, рентабельність підприємства, а також строк окупності капіталовкладень у вдосконалене виробництво.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectвиробничий цехuk
dc.subjectтехнологічна схемаuk
dc.subjectковбасні виробиuk
dc.subjectм’ясоuk
dc.subjectпотоково-технологічна лініяuk
dc.subjectмашиниuk
dc.subjectпродуктивністьuk
dc.subjectрентабельністьuk
dc.titleВдосконалення технологічної лінії виробництва напівкопчених ковбас в умовах Дніпровського району Дніпропетровської області (19ХВД.11323036.02.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОР Магістр, ОПП Галузеве машинобудуванняuk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Emirasanov_dyplom_2025.pdf909.29 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.