Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18730
Title: Вдосконалення технологічної лінії виробництва напівкопчених ковбас в умовах Дніпровського району Дніпропетровської області (19ХВД.11323036.02.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОР Магістр, ОПП Галузеве машинобудування
Authors: Емірасанов, Азіз Назімовіч
Scientific director: Ломейко, Олександр Петрович
Lomeiko, Oleksandr
Keywords: виробничий цех;технологічна схема;ковбасні вироби;м’ясо;потоково-технологічна лінія;машини;продуктивність;рентабельність
Issue Date: 2025
Publisher: Запоріжжя : ТДАТУ
Citation: Емірасанов А. Н. Вдосконалення технологічної лінії виробництва напівкопчених ковбас в умовах Дніпровського району Дніпропетровської області (19ХВД.11323036.02.25) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи здобувача ОР Магістр, ОПП Галузеве машинобудування / ТДАТУ; Керівник О. П. Ломейко; Механіко-технологічний факультет. Запоріжжя, 2025. 65 с., 7 табл., 1 рис.
Abstract: У першому розділі проаналізовано сучасний стан та перспективи розвитку ТОВ «НАМІ ЛАЙТІНГ». Зокрема, розглянуто характеристику місцезнаходження підприємства, проаналізовано сировинну базу, демографічний склад населення Дніпровського регіону, а також вивчено купівельний попит і платоспроможність місцевого населення щодо ковбасних виробів. У другому розділі обрано оптимальну технологічну схему виробництва ковбасних виробів та вдосконалено потоково-технологічну лінію. Визначено необхідну продуктивність машин і обладнання та здійснено їх підбір з урахуванням технічних характеристик. За результатами розрахунків виробничих площ розроблено план компонування цеху з виробництва напівкопчених ковбас. У третьому розділі опрацьовано заходи з монтажу та експлуатації обладнання, розроблено монтажне креслення машини в цеху і карту технології монтажу. У четвертому розділі визначено перелік необхідних нормативних актів з охорони праці, розроблено заходи безпеки для підприємства з виробництва ковбасних виробів, включаючи плани дій у надзвичайних ситуаціях. У п’ятому розділі проведено економічні розрахунки, зокрема визначено загальні витрати на виробництво напівкопчених ковбас, розраховано собівартість готової продукції, прибуток, рентабельність підприємства, а також строк окупності капіталовкладень у вдосконалене виробництво.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18730
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Emirasanov_dyplom_2025.pdf909.29 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.