Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18625
Title: | Підвищення експлуатаційних властивостей дизельного пального в умовах агропідприємств |
Authors: | Голубєв, Р. М. |
Scientific director: | Скляр, Олександр Григорович Skliar, Oleksandr |
Keywords: | сумішоутворення;випаровування пального;дизельне пальне;механічні домішки |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : 2025 |
Citation: | Голубєв Р. М. Підвищення експлуатаційних властивостей дизельного пального в умовах агропідприємств / наук. кер. Р. В. Скляр // Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі: матеріали V Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 03-28 лютого 2025 р.) / ТДАТУ; ред. кол.: С. В. Кюрчев, В. М. Кюрчев, В. Т. Надикто, О. Г. Скляр [та ін.]. Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. с.217-219 |
Abstract: | Швидкість сумішоутворення та повнота випаровування впорскненого в циліндр двигуна пального обумовлені температурою, тиском, вихровим рухом повітря в камері згоряння, якістю розпилювання та випаровуванням пального. Випаровуваність пального характеризується його фракційним складом. Зі зростанням потреби в дизельному пальному допускається використовувати пального з розширеним фракційним складом – зі зниженою температурою початку кипіння та підвищеною температурою кінця кипіння. Однак зниження температури початку кипіння пального призводить до утворення в системі живлення парових пробок, полегшення фракційного складу пального, наприклад при додаванні до нього бензинових фракцій, призводить у разі надмірного вмісту до «жорсткої» роботи двигуна. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18625 |
UDC: | 656.13 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
conf_ 2025-217-219.pdf | 261.36 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.