Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18624
Title: | Вдосконалення технологічного обладнання для отримання соків |
Authors: | Ізотов, В. |
Scientific director: | Паляничка, Надія Олександрівна Palianychka, Nadiia |
Keywords: | видобування соку;шнековий прес;пресування |
Issue Date: | 2025 |
Publisher: | Запоріжжя : ТДАТУ |
Citation: | Ізотов В. Вдосконалення технологічного обладнання для отримання соків / наук. кер. Н. О. Паляничка // Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі: матеріали V Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 03-28 лютого 2025 р.) / ТДАТУ; ред. кол.: С. В. Кюрчев, В. М. Кюрчев, В. Т. Надикто, О. Г. Скляр [та ін.]. Запоріжжя: ТДАТУ, 2025. с.214-215 |
Abstract: | Плодоягідні та овочеві соки – поширений продукт харчування, особливо дієтичного та дитячого. Вони добре засвоюються організмом і сприяють засвоєнню жирів, білків, вуглеводів. Бувають соки освітлені (лише клітинний сік вакуолей), неосвітлені (містять дрібні компоненти клітинної структури) та з м'якоттю. Щоб вихід соків був максимальним, використовують плоди з певним ступенем стиглості (вони не повинні бути ні недозрілими, ні перезрілими). В останні роки для підвищення виходу соку деякі плоди заморожують або обробляють електрострумом. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18624 |
UDC: | 664.8. |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
conf_ 2025-214-215.pdf | 318.22 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.