Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18414
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКюрчева, Людмила Миколаївна-
dc.contributor.authorДума, Анна-
dc.date.accessioned2025-02-13T20:53:20Z-
dc.date.available2025-02-13T20:53:20Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДума Анна Технологія виробництва варених та напівкопчених ковбас в умовах цеху потужністю 1500 кг готових виробів за зміну (23ХТД. 8998943.06.24) : пояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології» /наук. кер. Кюрчева Л. М.- Запоріжжя, 2024. – 24 с.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18414-
dc.description.abstractМ'ясо є важливим джерелом харчування для багатьох людей у всьому світі. За останні 50 років світовий попит на м'ясо зріс більш ніж утричі. Сьогодні у світі щорічно виробляється понад 335 мільйонів тон м'яса. Найбільше зростання спостерігається у виробництві м'яса птиці, свинини та яловичини. М'ясні продукти є основним компонентом білкового раціону харчування населення України, хоча співвідношення м'ясних продуктів різного ступеня переробки значно варіюється в залежності від регіону. Аналіз ситуації на ринку м'ясних продуктів показує досить непривабливу картину щодо якості товарів, що продаються. Особливо гостро постає проблема якості ковбасних виробів. Виробництво ковбасних виробів у промислових та побутових умовах складається з окремих технологічних процесів, заснованих на різних видах впливу на сировину (хімічну, фізичну, мікробіологічну). Термічні процеси відіграють особливо важливу роль, оскільки сировина, що використовується у виробництві ковбасних виробів, є швидкопсувною. Технологія виробництва ковбасних виробів постійно вдосконалюється з урахуванням останніх досягнень науки і техніки. Тема даної роботи актуальна, тому що цей продукт завжди має гарний попит, і сьогодні існує величезний асортимент ковбасних виробів, який пропонує можливість вибору продукту на будь-який смак. Ковбаси займають більшу частину раціону населення, які виробництво одна із найважливіших у м'ясної промисловості.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя: ТДАТУuk
dc.subjectвиробництво м'ясних виробівuk
dc.subjectпереробка ковбасних виробівuk
dc.titleТехнологія виробництва варених та напівкопчених ковбас в умовах цеху потужністю 1500 кг готових виробів за зміну (23ХТД. 8998943.06.24)uk
dc.title.alternativeпояснювальна записка до кваліфікаційної роботи СВО «Бакалавр» за освітньо-професійною програмою «Харчові технології» зі спеціальності 181 «Харчові технології»uk
dc.typeWorking Paperuk
Appears in Collections:Бакалаврські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Anna DUMA_kvalifikatsiyna robota_2024.pdf440.67 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.