Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18234
Title: | Дослідження та розробка інноваційних способів утилізації відходів, що утворюються при переробці фруктів і овочів |
Authors: | Червоткіна, Олександра Олександрівна Прокопенко, О. П. Грінько, Є. О Chervotkina, Oleksandra |
Keywords: | дослідження;анаеробне бродіння;утилізація відходів фруктів і овочів |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Червоткіна О. О., Прокопенко О. П., Грінько Є. О. Дослідження та розробка інноваційних способів утилізації відходів, що утворюються при переробці фруктів і овочів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали VІ Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції (Запоріжжя, 01- 25 листопада 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 174-176. |
Abstract: | UA: Важливою проблемою сучасної цивілізації є утворення відходів, які потрібно збирати, транспортувати, переробляти і знешкоджувати з метою збереження і покращення якості навколишнього середовища і економі природних ресурсів. Несвоєчасне вилучення відходів погіршує санітарний стан населених пунктів, що може призвести до виникнення хвороб та епідемій. Крім того, відходи можуть бути джерелом вторинних ресурсів, що зумовлює необхідність наукового підходу до вибору засобів їх знешкодження і утилізації стосовно до конкретних умов міст України. У світі сьогодні до 80% побутових відходів знешкоджуються способом складування на полігонах, незважаючи на тривалий час (50- 100 років) знешкодження, відсутність надійної охорони навколишнього середовища і утилізації цінних компонентів. В Україні також найбільш широко використовується ліквідаційний біолого-механічний спосіб знешкодження (шляхом складування відходів на полігонах), як найбільш простий і дешевий. Несвоєчасне вилучення відходів погіршує санітарний стан населених пунктів, що може призвести до виникнення хвороб та епідемій. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18234 |
UDC: | 669.01:621.9 |
Appears in Collections: | кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Conferens_2024_174-176.pdf | 256.11 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.