Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Будь ласка, використовуйте цей ідентифікатор, щоб цитувати або посилатися на цей матеріал: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18234
Назва: Дослідження та розробка інноваційних способів утилізації відходів, що утворюються при переробці фруктів і овочів
Автори: Червоткіна, Олександра Олександрівна
Прокопенко, О. П.
Грінько, Є. О
Chervotkina, Oleksandra
Ключові слова: дослідження;анаеробне бродіння;утилізація відходів фруктів і овочів
Дата публікації: 2024
Видавництво: Запоріжжя : ТДАТУ
Бібліографічний опис: Червоткіна О. О., Прокопенко О. П., Грінько Є. О. Дослідження та розробка інноваційних способів утилізації відходів, що утворюються при переробці фруктів і овочів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали VІ Міжнар. наук.-практ. Інтернет-конференції, м. Запоріжжя, 01- 25 листопада 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 174-176.
Короткий огляд (реферат): UA: Важливою проблемою сучасної цивілізації є утворення відходів, які потрібно збирати, транспортувати, переробляти і знешкоджувати з метою збереження і покращення якості навколишнього середовища і економі природних ресурсів. Несвоєчасне вилучення відходів погіршує санітарний стан населених пунктів, що може призвести до виникнення хвороб та епідемій. Крім того, відходи можуть бути джерелом вторинних ресурсів, що зумовлює необхідність наукового підходу до вибору засобів їх знешкодження і утилізації стосовно до конкретних умов міст України. У світі сьогодні до 80% побутових відходів знешкоджуються способом складування на полігонах, незважаючи на тривалий час (50- 100 років) знешкодження, відсутність надійної охорони навколишнього середовища і утилізації цінних компонентів. В Україні також найбільш широко використовується ліквідаційний біолого-механічний спосіб знешкодження (шляхом складування відходів на полігонах), як найбільш простий і дешевий. Несвоєчасне вилучення відходів погіршує санітарний стан населених пунктів, що може призвести до виникнення хвороб та епідемій.
URI (Уніфікований ідентифікатор ресурсу): http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18234
УДК: 669.01:621.9
Розташовується у зібраннях:кафедра Обладнання переробних і харчових виробництв ім. професора Ф.Ю. Ялпачика

Файли цього матеріалу:
Файл Опис РозмірФормат 
Conferens_2024_174-176.pdf256.11 kBAdobe PDFЕскіз
Переглянути/Відкрити
Показати повний опис матеріалу Перевірити


Усі матеріали в архіві електронних ресурсів захищені авторським правом, всі права збережені.