Група VI Культивовані їстівні гриби (розділ навчального посібника)
Вантажиться...
Файли
Дата
Автори
Бандура, Ірина Іванівна
Bandyra, Iryna
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД».
Анотація
Здавна гриби були харчовим продуктом і сировиною для виробництва ліків. Широке їх застосування у тій та іншій якості стримувалося сезонністю росту і труднощами збору. У вирішення цих проблем
значний внесок може внести розвиток грибівництва. За одним із визначень терміну «Агрономія» – це наука сільськогосподарського виробництва рослин і грибів, де останнім, як окремому царству живої
природи, виділена окрема позиція.
Нині щорічне світове виробництво їстівних грибів становить
близько 12 млн. т. Беззаперечна першість у обсягах культивування належить Китаю. Серед європейських країн великі об’єми виробництва у Нідерландах і Польщі.
У навчальному посібнику " Малопоширені овочеві рослини та гриби" висвітлено походження, поширення, ботанічну та таксономічну характеристику, морфологічні ознаки, біологічні особливості, технології вирощування у відкритому і захищеному ґрунті, насінництво, хімічний склад, лікувальні та кулінарні властивості малопоширених овочевих рослин коренеплідних, бульбоплідних, цибулинних, багаторічних, пряно- смакових груп та культивованих їстівних грибів. Представлено нові рослини та гриби, які урізноманітнять овочевий стіл українського споживача, збагатять раціон і сприятимуть забезпеченню повноцінного харчування населення.
Розраховано на широке коло читачів: студентів закладів вищої освіти, здобувачів вищої освіти PhD, викладачів, овочівників, городників, маркетологів.
Опис
Ключові слова
гриби Шіїтаке, Глива степова (Pleurotus eryngii ), Глива легенева (Pleurotus pulmonarius .), Глива золота (Pleurotus citrinopileatus Singer), Глива рожева (Pleurotus djamor), Опеньок тополевий (Cyclocybe aegerita ), Опеньок зимовий, Герицій гребінчастий (Hericium erinaceus, Калоцибе індійський, Їстівні гриби, кулінарні властивості, лікувальні властивості грибів
Бібліографічний опис
Бандура І. І. Група VI КУЛЬТИВОВАНІ ЇСТІВНІ ГРИБИ. / Малопоширені овочеві рослини та гриби: навчальний посібник. 2-е вид. допов. і перероб. / О. В. Хареба,….І. І. Бандура та ін.. Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД». 2021. с.182 - 252.