Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18211
Title: | Група VI Культивовані їстівні гриби (розділ навчального посібника) |
Authors: | Бандура, Ірина Іванівна Bandyra, Iryna |
Keywords: | гриби Шіїтаке;Глива степова (Pleurotus eryngii );Глива легенева (Pleurotus pulmonarius .);Глива золота (Pleurotus citrinopileatus Singer);Глива рожева (Pleurotus djamor);Опеньок тополевий (Cyclocybe aegerita );Опеньок зимовий;Герицій гребінчастий (Hericium erinaceus;Калоцибе індійський;Їстівні гриби;кулінарні властивості;лікувальні властивості грибів |
Issue Date: | 2021 |
Publisher: | Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД». |
Citation: | Бандура І. І. Група VI КУЛЬТИВОВАНІ ЇСТІВНІ ГРИБИ. / Малопоширені овочеві рослини та гриби: навчальний посібник. 2-е вид. допов. і перероб. / О. В. Хареба,….І. І. Бандура та ін.. Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД». 2021. с.182 - 252. |
Abstract: | Здавна гриби були харчовим продуктом і сировиною для виробництва ліків. Широке їх застосування у тій та іншій якості стримувалося сезонністю росту і труднощами збору. У вирішення цих проблем значний внесок може внести розвиток грибівництва. За одним із визначень терміну «Агрономія» – це наука сільськогосподарського виробництва рослин і грибів, де останнім, як окремому царству живої природи, виділена окрема позиція. Нині щорічне світове виробництво їстівних грибів становить близько 12 млн. т. Беззаперечна першість у обсягах культивування належить Китаю. Серед європейських країн великі об’єми виробництва у Нідерландах і Польщі. У навчальному посібнику " Малопоширені овочеві рослини та гриби" висвітлено походження, поширення, ботанічну та таксономічну характеристику, морфологічні ознаки, біологічні особливості, технології вирощування у відкритому і захищеному ґрунті, насінництво, хімічний склад, лікувальні та кулінарні властивості малопоширених овочевих рослин коренеплідних, бульбоплідних, цибулинних, багаторічних, пряно- смакових груп та культивованих їстівних грибів. Представлено нові рослини та гриби, які урізноманітнять овочевий стіл українського споживача, збагатять раціон і сприятимуть забезпеченню повноцінного харчування населення. Розраховано на широке коло читачів: студентів закладів вищої освіти, здобувачів вищої освіти PhD, викладачів, овочівників, городників, маркетологів. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18211 |
ISBN: | ISBN 978-966-924-881-7 |
UDC: | 635 |
Appears in Collections: | Навчальні видання |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
2021-2-78.pdf | 6.55 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.