Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18211
Title: Група VI Культивовані їстівні гриби (розділ навчального посібника)
Authors: Бандура, Ірина Іванівна
Bandyra, Iryna
Keywords: гриби Шіїтаке;Глива степова (Pleurotus eryngii );Глива легенева (Pleurotus pulmonarius .);Глива золота (Pleurotus citrinopileatus Singer);Глива рожева (Pleurotus djamor);Опеньок тополевий (Cyclocybe aegerita );Опеньок зимовий;Герицій гребінчастий (Hericium erinaceus;Калоцибе індійський;Їстівні гриби;кулінарні властивості;лікувальні властивості грибів
Issue Date: 2021
Publisher: Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД».
Citation: Бандура І. І. Група VI КУЛЬТИВОВАНІ ЇСТІВНІ ГРИБИ. / Малопоширені овочеві рослини та гриби: навчальний посібник. 2-е вид. допов. і перероб. / О. В. Хареба,….І. І. Бандура та ін.. Вінниця : ТОВ «Нілан-ЛТД». 2021. с.182 - 252.
Abstract: Здавна гриби були харчовим продуктом і сировиною для виробництва ліків. Широке їх застосування у тій та іншій якості стримувалося сезонністю росту і труднощами збору. У вирішення цих проблем значний внесок може внести розвиток грибівництва. За одним із визначень терміну «Агрономія» – це наука сільськогосподарського виробництва рослин і грибів, де останнім, як окремому царству живої природи, виділена окрема позиція. Нині щорічне світове виробництво їстівних грибів становить близько 12 млн. т. Беззаперечна першість у обсягах культивування належить Китаю. Серед європейських країн великі об’єми виробництва у Нідерландах і Польщі. У навчальному посібнику " Малопоширені овочеві рослини та гриби" висвітлено походження, поширення, ботанічну та таксономічну характеристику, морфологічні ознаки, біологічні особливості, технології вирощування у відкритому і захищеному ґрунті, насінництво, хімічний склад, лікувальні та кулінарні властивості малопоширених овочевих рослин коренеплідних, бульбоплідних, цибулинних, багаторічних, пряно- смакових груп та культивованих їстівних грибів. Представлено нові рослини та гриби, які урізноманітнять овочевий стіл українського споживача, збагатять раціон і сприятимуть забезпеченню повноцінного харчування населення. Розраховано на широке коло читачів: студентів закладів вищої освіти, здобувачів вищої освіти PhD, викладачів, овочівників, городників, маркетологів.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18211
ISBN: ISBN 978-966-924-881-7
UDC: 635
Appears in Collections:Навчальні видання

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
2021-2-78.pdf6.55 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.