Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18125
Title: | Вдосконалення технологічної лінії виробництва мінеральної води в умовах Мелітопольського району Запорізької області |
Other Titles: | кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» |
Authors: | Пачко, Костянтин Гнатович |
Scientific director: | Ковальов, Олександр Олександрович |
Keywords: | підприємство;соцінновація;води;модернізація;обладнання;дитячі напої |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Пачко К. Г. Вдосконалення технологічної лінії виробництва мінеральної води в умовах Мелітопольського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Пачко Костянтин Гнатович. Наук. керівник к.т.н., ст. викладач О. О Ковальов. Запоріжжя, 2024. 60 с., 7 таблиць, 21 літ. джерел. |
Abstract: | UA: Лінії для розливу мінеральної води та газованих напоїв мають велике значення не тільки для української промисловості (як засіб економічного розвитку та добробуту), але й для медичної та курортної галузей України. Вживання мінеральної води є одним з найефективніших засобів лікування та профілактики багатьох поширених захворювань. Мінеральна вода здавна є ефективним засобом лікування та профілактики багатьох поширених захворювань. Лікувально-столову воду вживають при захворюваннях органів травлення, ендокринної, сечовидільної та серцево-судинної систем. Питна вода нормалізує функціональний стан різних органів і систем, виводить з організму шлаки, токсичні речовини, алергени і радіонукліди, впливає на імунну систему. Багатокомпонентний склад природно збалансованої мінеральної лікувально-столової води обумовлює її широке застосування в лікуванні та профілактиці багатьох патологічних станів. Її показання залежать від хімічного складу і температури води. Україна має велику кількість вод різного хімічного складу, які можна використовувати як в курортних, так і в некурортних зонах. В даний час мінеральні води та газовані напої широко використовуються в українській харчовій промисловості. У цьому секторі виробництва існує низка проблем. Зокрема, бракує відповідного обладнання, оскільки давальницький характер обладнання, що випускається вітчизняними машинобудівними підприємствами, не дозволяє їм задовольнити потребу в сучасному обладнанні, і, зокрема, можливість часткової переробки та модернізації існуючих ліній розливу та їх механізмів. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18125 |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Pack_2024.pdf | 997.42 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.