Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18125
Title: Вдосконалення технологічної лінії виробництва мінеральної води в умовах Мелітопольського району Запорізької області
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»
Authors: Пачко, Костянтин Гнатович
Scientific director: Ковальов, Олександр Олександрович
Keywords: підприємство;соцінновація;води;модернізація;обладнання;дитячі напої
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Пачко К. Г. Вдосконалення технологічної лінії виробництва мінеральної води в умовах Мелітопольського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Пачко Костянтин Гнатович. Наук. керівник к.т.н., ст. викладач О. О Ковальов. Запоріжжя, 2024. 60 с., 7 таблиць, 21 літ. джерел.
Abstract: UA: Лінії для розливу мінеральної води та газованих напоїв мають велике значення не тільки для української промисловості (як засіб економічного розвитку та добробуту), але й для медичної та курортної галузей України. Вживання мінеральної води є одним з найефективніших засобів лікування та профілактики багатьох поширених захворювань. Мінеральна вода здавна є ефективним засобом лікування та профілактики багатьох поширених захворювань. Лікувально-столову воду вживають при захворюваннях органів травлення, ендокринної, сечовидільної та серцево-судинної систем. Питна вода нормалізує функціональний стан різних органів і систем, виводить з організму шлаки, токсичні речовини, алергени і радіонукліди, впливає на імунну систему. Багатокомпонентний склад природно збалансованої мінеральної лікувально-столової води обумовлює її широке застосування в лікуванні та профілактиці багатьох патологічних станів. Її показання залежать від хімічного складу і температури води. Україна має велику кількість вод різного хімічного складу, які можна використовувати як в курортних, так і в некурортних зонах. В даний час мінеральні води та газовані напої широко використовуються в українській харчовій промисловості. У цьому секторі виробництва існує низка проблем. Зокрема, бракує відповідного обладнання, оскільки давальницький характер обладнання, що випускається вітчизняними машинобудівними підприємствами, не дозволяє їм задовольнити потребу в сучасному обладнанні, і, зокрема, можливість часткової переробки та модернізації існуючих ліній розливу та їх механізмів.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18125
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pack_2024.pdf997.42 kBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.