Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18124
Title: Проєктування технологічної лінії переробки зерна в умовах Оріхівського району Запорізької області
Other Titles: кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»
Authors: Павленко, Вадим Олександрович
Scientific director: Кюрчев, Сергій Володимирович
Keywords: зерно;обрушування;лущення;обрушування;монтаж;охорона праці;економічна ефективність
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Павленко В. О. Проєктування технологічної лінії переробки зерна в умовах Оріхівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Павленко Вадим Олександрович. Наук. керівник д.т.н., професор С. В. Кюрчев. Запоріжжя, 2024. 76 с., 11 рисунків, 6 таблиць, 50 літ. джерел.
Abstract: UA: Нині велика увага приділяється збільшенню виробництва зерна круп'яних культур і вироблення продуктів харчування на їх основі. У Швеції фірма "Oatly" випускає вівсяне молоко і морозиво, у Фінляндії, окрім численних продуктів харчування, фірма "Sinebruhoff" з вівса робить пиво "Каига", а в Німеччині фірма "Fazer" - цілий асортимент печива і галет. Використання вівса в харчовій промисловості (вівсяна крупа, пластівці, борошно, толокно та ін.) пов'язане з хорошою засвоюваністю поживних речовин і вітамінів, що робить його особливо цінним для дитячого і дієтичного харчування. Вівсяне борошно, цінне по хімічному складу і що не дає клейковину, при випічці хліба додають до житнього або до пшеничного борошна. У суміші з останньою з неї виготовляють те, що користується великим попитом: вівсяне печиво і галети. У Скандинавських країнах і в Шотландії овес широко застосовують в хлібопеченні. Невелику частину вівса використовують у бродильній промисловості для отримання спирту, головним чином, в суміші з іншими зерновими культурами або картоплею. Овес – хороше джерело розчинної клітковини, яка, на відміну від нерозчинної клітковини пшениці і інших зернових культур, засвоюється організмом, сприяє кращому обміну речовин. З давніх часів овес використовують в медицині в якості лікувального продукту. В зв'язку з цим, збільшення виробництва різних продуктів з вівса і поліпшення їх якості має важливе значення. Потрібне більше вдосконалення технології переробки вівса, оскільки на овсозаводах невисокий коефіцієнт використання зерна, споживчі властивості крупи не відповідають вимогам сучасного ринку. На сьогодні дуже велика увага споживачами приділяється якості про-дукції, що випускається. Від якості залежить успішне просування продукту на споживчому ринку і його здатність конкурувати з аналогічними товарами.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18124
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Pavlenko_2024.pdf1.78 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.