Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18122
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorСамойчук, Кирило Олегович-
dc.contributor.authorМихайленко, Олександра Михайлівна-
dc.date.accessioned2024-11-04T10:38:12Z-
dc.date.available2024-11-04T10:38:12Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationМихайленко О. М. Вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва ковбас в умовах Василівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Михайленко Олександра Михайлівна. Наук. керівник д.т.н., професор К. О. Самойчук. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. 61 с., 5 таблиць, 27 літ. джерел.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18122-
dc.description.abstractUA: Процес формування ковбас – це наповнення оболонок чи форм приготованим фаршем (шприцювання), в'язання батонів або накладання скріпок на їх кінці. Мета формування – надання певної форми, захист від зовнішніх впливів, зручність у користуванні. Традиційна форма ковбасних виробів – циліндрична, різного діаметру та довжини, але існують м'ясопродукти з іншою конфігурацією, яку надають фаршу, розміщуючи його у спеціальні форми. Згідно з діючими стандартами кожний вид і сорт ковбасних виробів виготовляють у певній оболонці. Це необхідно для зовнішнього розрізнення і має технологічне значення. Гак, для виробів, які в подальшому коптять або сушать, вживають оболонки, що мають не дуже великий діаметр і задовільну паро- та газопроникність. Вироби, які можна вживати в їжу з оболонкою (сосиски), випускають у дуже тонкій їстівній оболонці. Фаршировані вироби формують у широких оболонках уручну. В інших випадках для одного й того ж виду та сорту виробів в межах стандарту можна використовувати різні оболонки. Перед наповненням всі кишкові оболонки замочують у чанах, промивають проточною водою, перевіряють їх цілісність і міцність. Шприцювання здійснюють під тиском у спеціальних – машинах-шприцах. Оболонки надівають на цівки шприців і наповнюють. Цівка – це металева трубка з конічним розширенням на кінці, прикріпленим до патрубка шприца, діаметр яких відповідає діаметру оболонки. Швидкість витікання суттєво впливає як на продуктивність праці, так і на стан м'ясної емульсії.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : ТДАТУuk
dc.subjectпідприємствоuk
dc.subjectковбасиuk
dc.subjectм’ясоuk
dc.subjectПТЛuk
dc.subjectобладнанняuk
dc.subjectефективністьuk
dc.titleВдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва ковбас в умовах Василівського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»uk
dc.typeOtheruk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Mykhaylenko_2024.pdf1.23 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.