Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18118
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Кюрчев, Сергій Володимирович | - |
dc.contributor.author | Іванов, Олег Костянтинович | - |
dc.date.accessioned | 2024-11-01T10:01:22Z | - |
dc.date.available | 2024-11-01T10:01:22Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Іванов О. К. Вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва молочної продукції в умовах Токмацького району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Іванов Олег Костянтинович. Наук. керівник д.т.н., професор С. В. Кюрчев. Запоріжжя, 2024. 53 с., 6 таблиць, 14 літ. джерел. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18118 | - |
dc.description.abstract | UA: Молочна галузь агропромислового комплексу спрямована на забезпечення населення високоякісними продуктами харчування, такими як молоко, сир, масло та інші харчові продукти. У сучасному процесі виробництва молочної продукції гомогенізація є процесом кондиціонування. Вона необхідна для запобігання розшарування продукту під час зберігання або тривалої ферментації, збільшення засвоєння молочного жиру і поліпшення сенсорних і смакових характеристик кінцевого продукту. Як правило, інші методи обробки не забезпечують такого ж якісного ефекту. Гомогенізоване молоко має ряд переваг перед не гомогенізованим. Збільшена площа поверхні жиру покращує сенсорні властивості продукту, смак стає більш повним і виразним, підвищується засвоюваність, зменшуються втрати молочного жиру та багато інших переваг. Тому диспергування молока стало стандартним процесом в більшості сучасних технологічних схем виробництва молочних продуктів, включаючи пастеризоване і непастеризоване питне молоко, кисломолочні продукти, морозиво, молочні консерви і сири. Незважаючи на очевидні недоліки сучасних клапанних диспергаторів (високі питомі енерговитрати, висока вартість, швидкий знос плунжерних пар і т.д.), такі машини є найбільш поширеними на сучасних підприємствах. Основною причиною цього є те, що такі машини мають найвищу ефективність диспергування. Подальше вдосконалення конструкції клапанних диспергуючих машин не призводить до суттєвого зниження енергоспоживання. Тому завданням є подальше вивчення механізму подрібнення жирової фази молока та розробка нових, більш ефективних методів диспергування або вдосконалення існуючих методів диспергування з метою зменшення енергоспоживання процесу диспергування та підвищення дисперсності молочного жиру. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | молочні продукти | uk |
dc.subject | ПТЛ | uk |
dc.subject | обладнання | uk |
dc.subject | підприємство | uk |
dc.subject | молоко | uk |
dc.subject | ефективність | uk |
dc.title | Вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва молочної продукції в умовах Токмацького району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування» | uk |
dc.type | Other | uk |
Appears in Collections: | Магістерські роботи |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Ivanov_2024_merged.pdf | 1.31 MB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.