Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18118
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorКюрчев, Сергій Володимирович-
dc.contributor.authorІванов, Олег Костянтинович-
dc.date.accessioned2024-11-01T10:01:22Z-
dc.date.available2024-11-01T10:01:22Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationІванов О. К. Вдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва молочної продукції в умовах Токмацького району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Іванов Олег Костянтинович. Наук. керівник д.т.н., професор С. В. Кюрчев. Запоріжжя, 2024. 53 с., 6 таблиць, 14 літ. джерел.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/18118-
dc.description.abstractUA: Молочна галузь агропромислового комплексу спрямована на забезпечення населення високоякісними продуктами харчування, такими як молоко, сир, масло та інші харчові продукти. У сучасному процесі виробництва молочної продукції гомогенізація є процесом кондиціонування. Вона необхідна для запобігання розшарування продукту під час зберігання або тривалої ферментації, збільшення засвоєння молочного жиру і поліпшення сенсорних і смакових характеристик кінцевого продукту. Як правило, інші методи обробки не забезпечують такого ж якісного ефекту. Гомогенізоване молоко має ряд переваг перед не гомогенізованим. Збільшена площа поверхні жиру покращує сенсорні властивості продукту, смак стає більш повним і виразним, підвищується засвоюваність, зменшуються втрати молочного жиру та багато інших переваг. Тому диспергування молока стало стандартним процесом в більшості сучасних технологічних схем виробництва молочних продуктів, включаючи пастеризоване і непастеризоване питне молоко, кисломолочні продукти, морозиво, молочні консерви і сири. Незважаючи на очевидні недоліки сучасних клапанних диспергаторів (високі питомі енерговитрати, висока вартість, швидкий знос плунжерних пар і т.д.), такі машини є найбільш поширеними на сучасних підприємствах. Основною причиною цього є те, що такі машини мають найвищу ефективність диспергування. Подальше вдосконалення конструкції клапанних диспергуючих машин не призводить до суттєвого зниження енергоспоживання. Тому завданням є подальше вивчення механізму подрібнення жирової фази молока та розробка нових, більш ефективних методів диспергування або вдосконалення існуючих методів диспергування з метою зменшення енергоспоживання процесу диспергування та підвищення дисперсності молочного жиру.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectмолочні продуктиuk
dc.subjectПТЛuk
dc.subjectобладнанняuk
dc.subjectпідприємствоuk
dc.subjectмолокоuk
dc.subjectефективністьuk
dc.titleВдосконалення потоково-технологічної лінії виробництва молочної продукції в умовах Токмацького району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»uk
dc.typeOtheruk
Appears in Collections:Магістерські роботи

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Ivanov_2024_merged.pdf1.31 MBAdobe PDFThumbnail
View/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.