Проєктування технологічної лінії виробництва хліба в умовах Мелітопольського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування»
Вантажиться...
Дата
Автори
Крєстов, Всеволод Геннадійович
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : ТДАТУ
Анотація
UA: Хліб – є видатним винаходом людства. На нашій планеті мало речей, які, як хліб не втрачають своєї цінності незалежно від часу та року. Хлібні продукти є одною з основних складових раціону людини. Споживання хліба в різних країнах становить від 150 до 500 грамів на людину щоденно. У періоди соціальної або міжнародної а як наслідок економічної кризи вживання хліба значно збільшується, оскільки хліб відноситься до найбільш доступних продуктів харчування.
Шляхом вживання хліба людина практично наполовину задовольняє свої потреби у вуглеводах, на третину - у білках, трохи більше ніж наполовину - у вітамінах групи В, солях фосфору і заліза. Хліб із пшеничної обойної або житньої муки практично повністю вирішує необхідність у харчових волокнах.
Сучасне виробництво хліба характеризується високим рівнем механізації і автоматизації технологічних процесів. Нові технології та постійне розширення асортименту хлібобулочних виробів визначають сучасний стан хлібопекарської галузі. Крім того, широке впровадження підприємств малої потужності різних форм власності є характерною рисою цього сектора.
Опис
Бібліографічний опис
Крєстов В. Г. Проєктування технологічної лінії виробництва хліба в умовах Мелітопольського району Запорізької області : кваліфікаційна робота магістра, спеціальність 133 «Галузеве машинобудування». Крєстов Всеволод Геннадійович. Наук. керівник д.т.н., професор С. В. Кюрчев. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. 79 с., 27 літ. джерел.