Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17783
Title: Використання методів супутникового моніторингу для оцінки ступеня еродованості ґрунтів
Authors: Чернишова, П. А.
Scientific director: Ганчук, Максим Миколайович
Keywords: дистанційного зондування Землі;супутниковий моніторинг;порушення технологій вирощування сільськогосподарських культур
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Чернишова П. А., Ганчук М. М. Використання методів супутникового моніторингу для оцінки ступеня еродованості ґрунтів. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 127-130.
Abstract: UA: В умовах воєнного стану та тимчасової окупації південно-східних районів України, проведення наукових досліджень ускладнено. Окрім того, після деокупації ще досить довгий час доступ до цих регіонів буде неможливий у зв’язку із замінуванням територій. Тому, ми не маємо можливості визначити екологічний стан агроекосистем на ТОТ. Вирішення цієї проблеми полягає у застосуванні засобів дистанційного зондування Землі у поєднанні з геоінформаційними системами. Використання даних супутникового моніторингу відкривають нові можливості для дослідження та спостереження за навколишнім середовищем. Дані дистанційного зондування Землі є точнішими у порівнянні із традиційними методами спостереження за екосистемами. До переваг супутникового моніторингу відносять: • об’єктивність і достовірність; • оглядовість і детальність; • актуальність, висока періодичність, оперативність; • багатоспектральний характер спостережень; • багатогалузевість. В умовах окупації південно-східних регіонів України, активних бойових дій та неможливості моніторингу стану навколишнього середовища відбуваються неконтрольовані процеси перетворення ландшафтного та біологічного різноманіття. Найбільш значного негативного впливу зазнає педосфера, що проявляється в поширені деградаційних процесів, тому все більшої актуальності набуває оцінка еродованості ґрунтів сільськогосподарського призначення.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17783
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_127-130.pdf1.28 MBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.