Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17779
Title: | Оцінка перспектив вітчизняного виробництва фруктово-овочевої пастили з підвищеною функціональною придатністю |
Authors: | Угріна, П. О. |
Scientific director: | Бандура, Ірина Іванівна |
Keywords: | фруктова пастила;купаж яблуко/буряк/морква;розвиток ринку снеків |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Угріна П. О., Бандура І. І. Оцінка перспектив вітчизняного виробництва фруктово-овочевої пастили з підвищеною функціональною придатністю. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 121-122. |
Abstract: | UA: Актуальність теми обумовлена зростаючим інтересом до сушених овочів, в яких енергетична цінність є значно підвищеною - приблизно в 6 разів вище, ніж у вихідній сировині. Високий вміст в овочевий сушці сухих речовин (близько 80%), цукрів і білків робить їх незамінним перекусом для людей, які націлені на підвищення якості харчування. Якщо більш детально розглядати асортимент подібних натуральних ласощів, то також слід виділити пастилу із висушеного пюре фруктів. У цих виробах за рахунок низькотемпературної технології сушіння зберігаються вітаміни, органічні кислоти та інші корисні для людини речовини. Виготовлення овочевої пастили, на наш погляд, могло б стати цікавим доповненням раціону здорового харчування сучасної молоді та людей похилого віку, тобто тих категорій населення, хто потребує додаткового захисту імунної системи для підтримки фертильності та впродовж гормональних вікових змін. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17779 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_121-122.pdf | 631.43 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.