Оцінка перспектив вітчизняного виробництва фруктово-овочевої пастили з підвищеною функціональною придатністю

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Угріна, П. О.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : 2024

Анотація

UA: Актуальність теми обумовлена зростаючим інтересом до сушених овочів, в яких енергетична цінність є значно підвищеною - приблизно в 6 разів вище, ніж у вихідній сировині. Високий вміст в овочевий сушці сухих речовин (близько 80%), цукрів і білків робить їх незамінним перекусом для людей, які націлені на підвищення якості харчування. Якщо більш детально розглядати асортимент подібних натуральних ласощів, то також слід виділити пастилу із висушеного пюре фруктів. У цих виробах за рахунок низькотемпературної технології сушіння зберігаються вітаміни, органічні кислоти та інші корисні для людини речовини. Виготовлення овочевої пастили, на наш погляд, могло б стати цікавим доповненням раціону здорового харчування сучасної молоді та людей похилого віку, тобто тих категорій населення, хто потребує додаткового захисту імунної системи для підтримки фертильності та впродовж гормональних вікових змін.

Опис

Бібліографічний опис

Угріна П. О., Бандура І. І. Оцінка перспектив вітчизняного виробництва фруктово-овочевої пастили з підвищеною функціональною придатністю. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 121-122.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By