Ботаніко-біологічні особливості Asimina triloba (L.) Dun.

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Тоцька, О. П.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : 2024

Анотація

UA: Зміна клімату, що простежується в останні десятиліття, стала реальним викликом для аграрного виробництва, що особливо пов’язано із введенням в культуру нових адаптованих до нових агрокліматичних умов рослин. Одним із шляхів вирішення даної проблеми є збагачення видового складу плодових рослин, які мають цінні харчові та лікарські властивості. Дослідники приділяють увагу інтродукції та акліматизації рідкісних плодових рослин в Україні, що сприяє збільшенню біорізноманіття нашої флори. До нових, перспективних плодових та лікарських рослин у Степу України належать Asimina triloba (L.) Dunal [1]. Ця культура представляє великий практичний інтерес серед садівників. Вона заслуговуює на увагу завдяки цінним дієтичним та лікувальним властивостям плодів, але нині мало використовується. Плоди азиміни вживають у свіжому вигляді, з них готують варення, джеми. Але, на даний час біологія, агротехніка вирощування, адаптованість, сортовий склад та інші особливості даної культури мало вивчені. Введення азиміни трилопатевої у культуру дозволить урізноманітнити асортимент плодів для вживання людиною.

Опис

Бібліографічний опис

Тоцька О. П., Колесніков М. О. Ботаніко-біологічні особливості Asimina triloba (L.) Dun. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 114-117.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By