Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17771
Title: | Особливості технології виробництва борошняних виробів з листкового тіста з грибними начинками |
Authors: | Севастьянович, Марія Віталіївна |
Scientific director: | Бандура, Ірина Іванівна |
Keywords: | низькокалорійна їжа;вироби з листкового тіста;використання грибного борошна;виготовлення грибних начинок |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Севастьянович М. В., Бандура І. І. Особливості технології виробництва борошняних виробів з листкового тіста з грибними начинками. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 101-102. |
Abstract: | UA: Вироби з листкового тіста – одні з найулюбленіших варіантів випічки у всьому світі. Роліні, слойки, самса, торти, тістечка і, звичайно, круасани – складно навіть перерахувати, скільки різної випічки можна отримати з такого тіста. Відомо, що калорійність листкового тіста складає 337 ккал, що значно перевищує показник дріжджових хлібобулочних виробів (226 ккал/100 г). Вміст жирів у листковому тісті 28,6%, тоді як у звичайному дріжджовому – 3,9% на 100 г виробів, а співвідношення основних нутрієнтів білків/жирів/вуглеводів знаходиться на рівні 1:3:7 та 3:1:22 відповідно. Незбалансованість нутрієнтного складу хлібобулочних виробів залишається актуальною задачею для наукового пошуку, а сучасні дослідники пропонують безліч шляхів її вирішення, зокрема: введення інноваційних інгредієнтів, які здатні знизити загальну енергетичну цінність продукту, привнести цікаві функціональні властивості. Так, вітчизняні науковці, вивчаючи можливості збагачення раціону школярів залізовмісними інгредієнтами, пропонують виготовлення хлібобулочних виробів антианемічного призначення. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17771 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_101-102.pdf | 630.68 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.