Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17766
Title: | Удосконалення обробки пива з використанням карагенану |
Authors: | Прасолов, Д. С. |
Scientific director: | Загорко, Надія Петрівна |
Keywords: | карагенани;оклеювання пива желатином;згортання протеїну;підвищення ефективності процесу фільтрації |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Прасолов Д. С., Загорко Н. П. Удосконалення обробки пива з використанням карагенану. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 90-92. |
Abstract: | UA: Удосконалення технології виробництва пива є актуальним завданням у сучасній індустрії здорового харчування. Наукова робота з дослідження та впровадження нових методів виробництва пива з використанням карагенану має на меті покращення якості продукту та оптимізацію технологічних процесів, його впливу на якість та смакові властивості продукту. Карагенани - це полісахариди, що отримують з різних видів червоних водоростей. Основними складовими цих біополімерів є D-галактоза і 3,6-ангідрогалактоза, які сполучені α-1,3 і β1,4-глікозидними зв'язками. Вони містять приблизно від 15% до 40% сульфатної групи і мають середню молекулярну масу понад 100 кДа. Карагенани поділяються на кілька типів: λ, κ, ι, ε, μ, які містять від 22 до 35% сульфатної групи. У харчовій промисловості активно використовуються лише три типи карагенану: λ, κ, ι. Дослідження з використанням желатину, бентоніту та карагенану проводили для стабілізації колоїдної рівноваги пива. Розповсюдженим методом підвищення стійкості пива є застосування адсорбентів для очищення сусла, які видаляють з нього нестійкі високомолекулярні сполуки білкової природи. Оклеювання пива желатином - це процедура, яка використовується в пивоварінні для видалення надлишкових білків, дріжджів та інших твердих часток з пива, що можуть впливати на його якість та стабільність. Цей процес є важливим етапом освітлення пива, спрямованим на поліпшення його зовнішнього вигляду та смакових характеристик. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17766 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_90-92.pdf | 641.4 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.