Удосконалення обробки пива з використанням карагенану
Вантажиться...
Дата
Автори
Прасолов, Д. С.
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : ТДАТУ
Анотація
UA: Удосконалення технології виробництва пива є актуальним завданням у сучасній
індустрії здорового харчування. Наукова робота з дослідження та впровадження нових
методів виробництва пива з використанням карагенану має на меті покращення якості
продукту та оптимізацію технологічних процесів, його впливу на якість та смакові
властивості продукту.
Карагенани - це полісахариди, що отримують з різних видів червоних водоростей.
Основними складовими цих біополімерів є D-галактоза і 3,6-ангідрогалактоза, які сполучені
α-1,3 і β1,4-глікозидними зв'язками. Вони містять приблизно від 15% до 40% сульфатної
групи і мають середню молекулярну масу понад 100 кДа. Карагенани поділяються на кілька
типів: λ, κ, ι, ε, μ, які містять від 22 до 35% сульфатної групи. У харчовій промисловості
активно використовуються лише три типи карагенану: λ, κ, ι.
Дослідження з використанням желатину, бентоніту та карагенану проводили для
стабілізації колоїдної рівноваги пива. Розповсюдженим методом підвищення стійкості пива є
застосування адсорбентів для очищення сусла, які видаляють з нього нестійкі
високомолекулярні сполуки білкової природи.
Оклеювання пива желатином - це процедура, яка використовується в пивоварінні для
видалення надлишкових білків, дріжджів та інших твердих часток з пива, що можуть
впливати на його якість та стабільність. Цей процес є важливим етапом освітлення пива,
спрямованим на поліпшення його зовнішнього вигляду та смакових характеристик.
Опис
Бібліографічний опис
Прасолов Д. С., Загорко Н. П. Удосконалення обробки пива з використанням карагенану. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції, м. Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 90-92.