Сенсорні показники плодів черешні вирощені в умовах Півдня Степової зони України

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Масалабов, Олександр

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : ТДАТУ

Анотація

UA: Черешня є важливою і цінною плодовою культурою помірного клімату, яка дуже цінується споживачами на ринку. Наразі спостерігається збільшення обсягів світового виробництва плодів черешні. Ринковий сезон свіжих плодів черешні нетривалий. Плоди швидко псуються і мають короткий термін зберігання. Споживачі очікують від виробників більш довготривалого постачання якісних плодів черешні. Крім того, прослідковується тенденція споживання сортів черешні з різними смаковими і органолептичними властивостями. У зв’язку з цим постає нагальна потреба у вирощуванні різних сортів черешні раннього і пізнього строків достигання з високими параметрами якості їх плодів. В Україні галузь садівництва має значні перспективи розвитку. Тому попит внутрішнього і зовнішнього продовольчого ринку на плоди черешні сортів української селекції з високими якісними показниками зростає. Дослідженнями вчених встановлена залежність якості плодової сировини від погодно-кліматичних умов року вирощування і сортових особливостей.

Опис

Бібліографічний опис

Масалабов О., Іванова І. Є., Тимощук Т. М. Сенсорні показники плодів черешні вирощені в умовах Півдня Степової зони України. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції, м. Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 73-75.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By