Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17748
Title: Дослідження маси та диаметру плодів черешні що вирощені в умовах садівничих господарств Півдня Степової зони України
Authors: Кужель, Володимир
Scientific director: Іванова, Ірина Євгенівна
Keywords: садівництво;черешня;дослідження;маса і діаметр плодів черешні
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Кужель В., Іванова І. Є. Дослідження маси та диаметру плодів черешні що вирощені в умовах садівничих господарств Півдня Степової зони України. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 56-58.
Abstract: UA: Черешня є одним із топ-фруктом, що високо цінується споживачами завдяки смаку і зовнішній привабливості. Для зростанню попиту фруктів на європейському ринку актуальним є дослідження маси і діаметру плодів. Плоди черешні характеризуються приємним смаком, соковитою м’якоттю і привабливим темно-червоним кольором. Лідером плодових культур у багатьох країнах світу визнана черешня (1). Мелітопольська черешня стала географічним брендом і є пріоритетною візитівкою гастротуризму південного регіону України відповідно до рішенням №587 державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності» від 8 вересня 2020 р. (2). До визначальних факторів, що суттєво впливають на сприйняття споживачами при виборі фруктів відносять такі параметри якості плодів, як маса, розмір, колір, твердість, інтенсивність смаку, аромат і текстура (3). За даними Di Matteo et al. (4) комерційну цінність черешні визначають маса і розмір плодів. Це пояснюється тим, що споживачів приваблюють плоди черешні більшого розміру. Саме тому основними напрямами сучасних селекційних досліджень вчених є створення сортів черешні із зазначеними якісними показниками.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17748
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_56-58.pdf704.89 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.