Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17747
Title: | Asimina triloba (l.). Перспективи вирощування в Україні |
Authors: | Крижньов, Р. С. |
Scientific director: | Колесніков, Максим Олександрович |
Keywords: | Asimina triloba (L.);азиміна;технологія вирощування;зимостійкість;впровадження |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Крижньов Р. С., Колесніков М. О. Asimina triloba (l.). Перспективи вирощування в Україні. ХІ Всеукраїнська науково-технічна конференція здобувачів вищої освіти ТДАТУ. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 54-56. |
Abstract: | UA: На ринку України все частіше можна побачити плоди тропічних і субтропічних рослин, які раніше не були відомі для багатьох фахівців і споживачів. Широкий асортимент рідкісних плодів, займає особливе місце через їх цікавий зовнішній вигляд, смакові якості, підвищений вміст біологічно активних сполук. Глобальне потепління, зсув кліматичних поясів торкнулися і території України, що дало можливості для інтродукції та розробки адаптованих технологій для вирощування малопоширених для наших регіонів плодлових культур.До таких видів нале жить Asimina triloba (L.) Dunal — азиміна трилопатева новий, поки що малопоширений і маловідомий вид. Введення її в культуру дозволить урізноманітнити харчування людей України та інших регіонів, близьких за кліматичними умовами, зробити його більш повноцінним [1]. Тому метою роботи було опис агробіологічних особливостей культури Asimina triloba (L.) Dun. та аналіз технології та перспективи її вирощування в Україні. Агротехніка. Азиміна трилопатева введена в культуру трохи більше 100 років тому: відомо 68 сортів, плоди яких відрізняються термінами дозрівання, розмірами і величиною насіння. Основним недоліком цієї культури є низька врожайність у порівнянні з багатьма іншими плодовими — вона складає всього 25-40 кг з дерева. Пересадка цієї рослини також пов'язана з труднощами, оскільки у азиміни стрижневий корінь. Плоди азиміни важко зберігати, вони швидко перестигають і набувають неприємного присмаку. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17747 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_54-56.pdf | 638.1 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.