Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17739
Title: | Удосконалення технології виробництва веганського сочевичного хліба |
Authors: | Кацька, В. О. |
Scientific director: | Кюрчева, Людмила Миколаївна |
Keywords: | вегенство;сочевиця;хлібопекарська промисловість;вдосконалення технології виробництва |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Кацька В. О., Кюрчева Л. М. Удосконалення технології виробництва веганського сочевичного хліба. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 42-43. |
Abstract: | UA: Веганство стає все більш популярне у сучасному світі, число людей, які обирають відмову від продуктів тваринного походження у своєму раціоні тільки росте. Це впливає на всі аспекти виробництва, адже зростає попит на нові види продукції. Торкнулось це і виробників хлібобулочної галузі. Але ж яких змін набувають традиційні технологічні процеси для виробництва веганських хлібобулочних виробів, адже важливо не просто виключити продукти тваринного походження, а й замінити їх рослинними джерелами якісного білка. Сочевиця, яка стає основою для веганських хлібобулочних виробів, вражає своєю біологічною цінністю та збалансованим складом амінокислот. Інтеграція сочевиці у рецептури дозволяє отримати високоякісні білки, які не лише виключають продукти тваринного походження, але й забезпечують повноцінне харчування. Сумарна частка незамінних амінокислот у білках сочевиці коливається не більше 8354 – 8893 мг на 100 г продукту. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17739 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Collection theses of ATE_42-43.pdf | 632.45 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.