Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17732
Title: Удосконалення технології виробництва десерту фондан
Authors: Ганчева, А. І.
Scientific director: Кюрчева, Людмила Миколаївна
Keywords: фондан;десерт;удосконалення
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Ганчева А. І., Кюрчева Л. М. Удосконалення технології виробництва десерту фондан. Факультет агротехнологій та екології : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 19-23 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 26.
Abstract: UA: Фондан - класичний десерт, родом з Франції назва якого перекладається як «розтоплений шоколад». Це пухкий бісквіт з рідкою шоколадною начинкою яка має витікати з середини , яке разом із шоколадним брауні є одним із найпопулярніших шоколадних десертів у світі. На перший погляд може здатися, що цей десерт складний у приготуванні, але це не так. Часті запроси в інтернеті -як шоколадний вулкан або шоколадна лава (лавовий торт) - які справді схожі на вулканічну лаву! Шоколадні тістечка з рідкою серединкою часто називають живими тістечками і шоколадними фланами, тобто флан - це порожній коржик, наповнений начинкою. Цей десерт - доволі молодий створений в кінці ХХ століття, але точно хто автор ніхто не знає. Існують дві версії, за першою французький кухар Жан-Джордж Фонгеріхтен, що працював у Нью-Йорку вийняв десерт раніше ніж потрібно, але скуштувавши йому сподобалось і після доопрацювання ввів його до меню ресторану. За другою версією шеф-кухар «Лагійоля»- Мішель Брас, хоча технологія була складнішою в тісто клали заморожений шоколад, який танув під час випікання.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17732
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
Collection theses of ATE_26.pdf624.44 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.