Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17625
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Попова, Ірина Олексіївна | - |
dc.contributor.advisor | Popova, Iryna | - |
dc.contributor.author | Кот, А. А. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-28T10:27:16Z | - |
dc.date.available | 2024-05-28T10:27:16Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Кот А. А., Попова І. О. Обгрунтування ресурсозберігаючої технології зсідання молока при сироварінні. Факультет енергетики та комп’ютерних технологій : матеріали ХІ Всеукраїнської науково-технічної конференції здобувачів вищої освіти ТДАТУ (Запоріжжя, 01-12 квітня 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 20-22. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17625 | - |
dc.description.abstract | UA: Технологія виробництва сиру доволі енерго і ресурсозатратна, в зв’язку з цим вибір ресурсозберігаючих технологій окремих операцій виробництва сироваріння є питанням актуальним. Сироваріння ставить особливі вимоги до якості молока. Сир виробляється з молока, яке має наступні фізико-хімічні і біологічні властивості: смак, запах, колір, консистенцію і свіжість; нормальний склад, достатню кількість і потрібне співвідношення казеїну й жиру; нормальні властивості білків і солей; необхідний якісний та кількісний склад мікрофлори; не знижену здатність зсідатися, численний асортимент з великою різноманітністю текстур, смаків і форм. Крім того, що молоко має відповідати загальним вимогам до сировини для молочної промисловості, воно ще й повинне бути біологічно повноцінним, придатним для сироваріння, утворювати щільний згусток під дією сичужного ферменту. Здатність до зсідання під дією сичужного ферменту – одна з найважливіших якостей молока для сироваріння. При аналізі показників якості зсідання молока та підготовці його до процедури зсідання, особливостей підготовки молока до зсідання різними заквасками встановлено, що наряду з нормативними показниками якості молока при розробці технології зсідання треба враховувати такі складові, як: температура зсідання, мікрофлора у молоці перед зсіданням, здатність зсідатися. Молоко, з якого виробляється сир повинно мати наступні фізико-хімічні і біологічні властивості: нормальні смак, запах, колір, консистенцію і свіжість; нормальний склад, достатню кількість і потрібне співвідношення казеїну й жиру; нормальні властивості білків і солей; необхідний якісний та кількісний склад мікрофлори; не знижену здатність зсідатися. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | молоко | uk |
dc.subject | сироваріння | uk |
dc.subject | жирність | uk |
dc.subject | зменшення енергетичних ресурсів при виробництві сира | uk |
dc.title | Обгрунтування ресурсозберігаючої технології зсідання молока при сироварінні | uk |
dc.type | Article | uk |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
Zbirka tezEKT_2024_20-22.pdf | 990.07 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.