Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17607
Title: | Технологія виробництва макаронних виробів |
Authors: | Кочкіна, Д. |
Scientific director: | Верхоланцева, Валентина Олександрівна Verkholantseva, Valentyna |
Keywords: | макаронні вироби;технологія виробництва;тісто;тістозмішувачі |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Кочкіна Д., Верхоланцева В. О. Технологія виробництва макаронних виробів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 249. |
Abstract: | UA: Зберігання і підготовка сировини до виробництва. Макаронні вироби готують з борошна, води і деяких добавок. Для макаронних виробів використовують хлібопекарне борошно вищого і першого ґатунку, яке повинно містить більше 25 % клейковини. Високий вміст клейковини впливає на пружно-пластичні властивості тіста. Добавки в макаронному виробництві розподіляють на дві групи: – збагачувальні, що підвищують харчову цінність виробів (яйця, яєчний порошок, меланж, сухе молоко, сир, вітаміни В1,В2, РР) і – смакові — овочеві і фруктові пасти (томатна), пюре, порошки. Підготовка борошна складається з його змішування, просіювання, магнітного очищення та зважування. Підготовка яєць передбачає їх дезінфекцію. Яйця розбивають по 3 — 5 штук в окремий посуд, а потім зливають в загальний посуд, проціджують через сито. Підготовка яєць — це складна операція, тому на макаронних фабриках частіше використовують яєчний порошок, або меланж (це заморожена суміш білків та жовтків), перед використанням його розморо- жують, ставлячи банки у теплу воду при 40 —45 °С на 3 — 4 години. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17607 |
UDC: | 664.69 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_249.pdf | 528.16 kB | Adobe PDF | ![]() View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.