Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17606
Title: Шокова заморозка продуктів
Authors: Ковшар, М.
Scientific director: Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Verkholantseva, Valentyna
Keywords: шокова заморозка;технологія;продукти
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Ковшар М., Верхоланцева В. О. Шокова заморозка продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 248.
Abstract: UA: Шокове заморожування - це процес заморожування продуктів харчування в діапазоні температур від +90 градусів Цельсія до -18 градусів Цельсія, що займає не більше 4 годин. Така технологія дає змогу знизити час на підготовку продуктів, скоротити об'єми ангарів та інших приміщень для її зберігання, і найголовніше - зберегти м'ясо, рибу, овочі, фрукти та іншу продукцію на високому рівні якості. На першому етапі відбувається охолодження продукту від +20 до 0 °С. Зниження температури продукту тут йде пропорційно кількості роботи з відбору тепла. На другому етапі шокового заморожування відбувається перехід з рідкої фази в тверду при температурах від 0 до -5 °С. Робота з відбору тепла у продукту досить значна, проте температура продукту практично не знижується, а відбувається кристалізація приблизно 70% рідких фракцій продукту, яку назвемо підморожуванням.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17606
UDC: 664.8.037
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_248.pdf528.88 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.