Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17606
Title: | Шокова заморозка продуктів |
Authors: | Ковшар, М. |
Scientific director: | Верхоланцева, Валентина Олександрівна Verkholantseva, Valentyna |
Keywords: | шокова заморозка;технологія;продукти |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Ковшар М., Верхоланцева В. О. Шокова заморозка продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 248. |
Abstract: | UA: Шокове заморожування - це процес заморожування продуктів харчування в діапазоні температур від +90 градусів Цельсія до -18 градусів Цельсія, що займає не більше 4 годин. Така технологія дає змогу знизити час на підготовку продуктів, скоротити об'єми ангарів та інших приміщень для її зберігання, і найголовніше - зберегти м'ясо, рибу, овочі, фрукти та іншу продукцію на високому рівні якості. На першому етапі відбувається охолодження продукту від +20 до 0 °С. Зниження температури продукту тут йде пропорційно кількості роботи з відбору тепла. На другому етапі шокового заморожування відбувається перехід з рідкої фази в тверду при температурах від 0 до -5 °С. Робота з відбору тепла у продукту досить значна, проте температура продукту практично не знижується, а відбувається кристалізація приблизно 70% рідких фракцій продукту, яку назвемо підморожуванням. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17606 |
UDC: | 664.8.037 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_248.pdf | 528.88 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.