Критерії оцінки технологічної ефективності процесу лущення круп’яної сировини

Вантажиться...
Ескіз

Дата

Автори

Іконніков, Д. О.

Назва журналу

Номер ISSN

Назва тому

ORCID

Видавець

Запоріжжя : ТДАТУ

Анотація

UA: В умовах ринкової економіки споживачі продукції крупозаводів пред’являють підвищені вимоги до якості та товарного вигляду крупи у порівнянні з нормативними вимогами Держстандарту. дослідження цього питання показало, що підвищеним попитом користуються крупи тих заводів, продукція яких має більш однорідний за кольором вигляд, з містом нелущених зерен, подрібненого та зіпсованого ядра і засмічченістю нижче стандартних показників на 0,25 – 0,15 %; 1 – 2 %; 0,1 – 0,15 %; 0,2 – 0,3 % відповідно. Для оцінки якості виконання технологічної операції лущення використовують широкий спектр критеріїв. З метою спрощення аналізу ефективності лущення нами було виділено основні критерії, які найповніше характеризують процес. Узагальнений оцінкою ефективності процесу лущення або обрушування Ел визначається добутком основних показників процесу: коефіцієнт лущення та коефіцієнт цілісності ядра

Опис

Бібліографічний опис

Іконніков Д. О., Фучаджи Н. О., Ковальов О. О. Критерії оцінки технологічної ефективності процесу лущення круп’яної сировини. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених, м. Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 233-234.

DOI

Endorsement

Review

Supplemented By

Referenced By