Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17599
Title: Подрібнення зерна у спиртовому виробництві
Authors: Меркулов, Д.
Scientific director: Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Verkholantseva, Valentyna
Keywords: зерно;подрібнення;спирт;виробництво
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Меркулов Д., Верхоланцева В. О. Подрібнення зерна у спиртовому виробництві. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 232.
Abstract: UA: Стадія приготування зернового замісу є однією з ключових у спиртовому виробництві. Підготовка крохмалевмісної сировини до зброджування в етиловий спирт складається з таких технологічних стадій: подрібнення сировини, змішування помелу з водою (приготування замісу), попередній підігрів замісу, водно-теплова обробка сировини, оцукрювання розвареної маси. Механічні властивості зерна значною мірою залежать від його вологості. Сухе зерно – крихке, мокре – більш пластичне. Це пов’язано зі зміною колоїдних властивостей крохмалю та білків. Питома енергоємність зерна зростає із збільшенням вологості. Ці властивості механохімічного руйнування зерна враховуються при переробці його на спирт і при виборі подрібнювальних апаратів. В результаті механохімічного руйнування високомолекулярних речовин змінюються їх властивості, зменшується молекулярна маса, змінюється розчинність, прискорюються хімічні реакції всіх речовин та їх компонентів та підвищується біохімічна активність.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17599
UDC: 664.6./7:663.5
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_232.pdf527.99 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.