Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595
Title: Особливості швидкозаморожених продуктів
Authors: Довбня, Г.
Scientific director: Верхоланцева, Валентина Олександрівна
Verkholantseva, Valentyna
Keywords: швидкозаморожені продукти;напівфабрикати;термін зберігання;шокова заморозка
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Довбня Г., Верхоланцева В. О. Особливості швидкозаморожених продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 226.
Abstract: UA: Швидкозаморожені продукти, напівфабрикати та готові страви користуються популярністю в усьому світі. Їх споживання в таких країнах, як Велика Британія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Швеція, Швейцарія, США та Японія, становить від 40 до 100 кг на рік на людину. Причому щорічно їх виробництво в цих країнах збільшується на 5-7 %. Якщо за традиційної технології загальний час заморожування для пельменів і котлет становить 2,5 години, то за швидкого заморожування він дорівнює 20-35 хв, що дає значну перевагу шоковому заморожуванню. Час проходження другого етапу знижується з 1 години до 15 хвилин. Висока швидкість охолодження, що забезпечується шоковою температурою в камері (- 30)-(-35)°С та інтенсивним обдуванням продукту, дає змогу форсовано пройти перехід із рідкої в тверду фазу. При цьому кристали льоду формуються значно менших розмірів і практично одночасно в клітині та міжклітинних перегородках (клітини залишаються неушкодженими). Унаслідок цього практично незмінною і кращою, ніж за інших способів консервування, зберігається структура тканин свіжого продукту.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595
UDC: 664.8.037
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_226.pdf528.63 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.