Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595
Title: | Особливості швидкозаморожених продуктів |
Authors: | Довбня, Г. |
Scientific director: | Верхоланцева, Валентина Олександрівна Verkholantseva, Valentyna |
Keywords: | швидкозаморожені продукти;напівфабрикати;термін зберігання;шокова заморозка |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Довбня Г., Верхоланцева В. О. Особливості швидкозаморожених продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 226. |
Abstract: | UA: Швидкозаморожені продукти, напівфабрикати та готові страви користуються популярністю в усьому світі. Їх споживання в таких країнах, як Велика Британія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Швеція, Швейцарія, США та Японія, становить від 40 до 100 кг на рік на людину. Причому щорічно їх виробництво в цих країнах збільшується на 5-7 %. Якщо за традиційної технології загальний час заморожування для пельменів і котлет становить 2,5 години, то за швидкого заморожування він дорівнює 20-35 хв, що дає значну перевагу шоковому заморожуванню. Час проходження другого етапу знижується з 1 години до 15 хвилин. Висока швидкість охолодження, що забезпечується шоковою температурою в камері (- 30)-(-35)°С та інтенсивним обдуванням продукту, дає змогу форсовано пройти перехід із рідкої в тверду фазу. При цьому кристали льоду формуються значно менших розмірів і практично одночасно в клітині та міжклітинних перегородках (клітини залишаються неушкодженими). Унаслідок цього практично незмінною і кращою, ніж за інших способів консервування, зберігається структура тканин свіжого продукту. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595 |
UDC: | 664.8.037 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_226.pdf | 528.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.