Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.advisor | Верхоланцева, Валентина Олександрівна | - |
dc.contributor.advisor | Verkholantseva, Valentyna | - |
dc.contributor.author | Довбня, Г. | - |
dc.date.accessioned | 2024-05-17T08:21:52Z | - |
dc.date.available | 2024-05-17T08:21:52Z | - |
dc.date.issued | 2024 | - |
dc.identifier.citation | Довбня Г., Верхоланцева В. О. Особливості швидкозаморожених продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 226. | uk |
dc.identifier.uri | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595 | - |
dc.description.abstract | UA: Швидкозаморожені продукти, напівфабрикати та готові страви користуються популярністю в усьому світі. Їх споживання в таких країнах, як Велика Британія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Швеція, Швейцарія, США та Японія, становить від 40 до 100 кг на рік на людину. Причому щорічно їх виробництво в цих країнах збільшується на 5-7 %. Якщо за традиційної технології загальний час заморожування для пельменів і котлет становить 2,5 години, то за швидкого заморожування він дорівнює 20-35 хв, що дає значну перевагу шоковому заморожуванню. Час проходження другого етапу знижується з 1 години до 15 хвилин. Висока швидкість охолодження, що забезпечується шоковою температурою в камері (- 30)-(-35)°С та інтенсивним обдуванням продукту, дає змогу форсовано пройти перехід із рідкої в тверду фазу. При цьому кристали льоду формуються значно менших розмірів і практично одночасно в клітині та міжклітинних перегородках (клітини залишаються неушкодженими). Унаслідок цього практично незмінною і кращою, ніж за інших способів консервування, зберігається структура тканин свіжого продукту. | uk |
dc.language.iso | uk | uk |
dc.publisher | Запоріжжя : 2024 | uk |
dc.subject | швидкозаморожені продукти | uk |
dc.subject | напівфабрикати | uk |
dc.subject | термін зберігання | uk |
dc.subject | шокова заморозка | uk |
dc.title | Особливості швидкозаморожених продуктів | uk |
dc.type | Article | uk |
local.identifier.udc | 664.8.037 | uk |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_226.pdf | 528.63 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show simple item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.