Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.advisorВерхоланцева, Валентина Олександрівна-
dc.contributor.advisorVerkholantseva, Valentyna-
dc.contributor.authorДовбня, Г.-
dc.date.accessioned2024-05-17T08:21:52Z-
dc.date.available2024-05-17T08:21:52Z-
dc.date.issued2024-
dc.identifier.citationДовбня Г., Верхоланцева В. О. Особливості швидкозаморожених продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 226.uk
dc.identifier.urihttp://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17595-
dc.description.abstractUA: Швидкозаморожені продукти, напівфабрикати та готові страви користуються популярністю в усьому світі. Їх споживання в таких країнах, як Велика Британія, Данія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Швеція, Швейцарія, США та Японія, становить від 40 до 100 кг на рік на людину. Причому щорічно їх виробництво в цих країнах збільшується на 5-7 %. Якщо за традиційної технології загальний час заморожування для пельменів і котлет становить 2,5 години, то за швидкого заморожування він дорівнює 20-35 хв, що дає значну перевагу шоковому заморожуванню. Час проходження другого етапу знижується з 1 години до 15 хвилин. Висока швидкість охолодження, що забезпечується шоковою температурою в камері (- 30)-(-35)°С та інтенсивним обдуванням продукту, дає змогу форсовано пройти перехід із рідкої в тверду фазу. При цьому кристали льоду формуються значно менших розмірів і практично одночасно в клітині та міжклітинних перегородках (клітини залишаються неушкодженими). Унаслідок цього практично незмінною і кращою, ніж за інших способів консервування, зберігається структура тканин свіжого продукту.uk
dc.language.isoukuk
dc.publisherЗапоріжжя : 2024uk
dc.subjectшвидкозаморожені продуктиuk
dc.subjectнапівфабрикатиuk
dc.subjectтермін зберіганняuk
dc.subjectшокова заморозкаuk
dc.titleОсобливості швидкозаморожених продуктівuk
dc.typeArticleuk
local.identifier.udc664.8.037uk
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_226.pdf528.63 kBAdobe PDFView/Open
Show simple item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.