Напрямки удосконалення конструкції обладнання для иготовлення напівфабрикатів з тіста
Вантажиться...
Дата
Автори
Ізотов, В.
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : ТДАТУ
Анотація
UA: Сучасне виробництво напівфабрикатів у тісті налічує понад 200 виробів: пельмені,
вареники, чебуреки, хінкалі, манти, пиріжки із дріжджового тіста, самса, біляші з листового
тіста, весняні рулончики, равіолі і т.п.
Найбільш поширеними видами морожених напівфабрикатів у тісті являються пельмені і
вареники. Ці продукти присутні на столі практично кожного жителя нашої країни. І така
тенденція буде існувати постійно.
Технологічний процес виробництва заморожених пельменів і вареників з м'ясом включає
операції приготування тіста, приготування фаршу, формування, заморожування, фасування та
пакування. Заморожування напівфабрикатів проводять на лотках, встановлених на полках
візків, а також на рамах, які поміщають у морозильні камери, або в спеціальних тунельних
морозилках. Процес ведуть при температурі –20…–25 ºС до досягнення температури в центрі
фаршу не вище –10 ºС.
Опис
Бібліографічний опис
Ізотов В., Паляничка Н. О. Напрямки удосконалення конструкції обладнання для иготовлення напівфабрикатів з тіста. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених, м. Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 221.