Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17588
Title: | Вдосконалення конструкції клапану гомогенізатора молока |
Authors: | Бологов, І. |
Scientific director: | Паляничка, Надія Олександрівна Palianychka, Nadiia |
Keywords: | гомогенізація;молоко;переробка |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Бологов І., Паляничка Н. О. Вдосконалення конструкції клапану гомогенізатора молока. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 215. |
Abstract: | UA: Гомогенізація – це подрібнення (диспергування) жирових кульок шляхом впливу на молоко або вершки значних зовнішніх умов. В процесі обробки зменшуються розміри жирових кульок і швидкість спливання. Відбувається перерозподіл оболонкової речовини оболонкового кулька, стабілізується жирова емульсія, і гомогенізоване молоко не відстоюється. Гомогенізатори підрозділяються на: клапанні, дискові, відцентрові, ультразвукові тощо. Найбільш розповсюдженими є клапанні гомогенізатори. Однак, клапанні гомогенізатори мають істотні недоліки, а саме велику енергоємність на процес гомогенізації, велику масу та вартість. Тому, було проведено дослідження по вдосконаленню головки гомогенізатора з метою зниження енергоємності процесу. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17588 |
UDC: | 637.134.001.57 |
Appears in Collections: | Публікації здобувачів (бакалаврів. магістрів, аспірантів) |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_215.pdf | 529.01 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.