Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17588
Title: Вдосконалення конструкції клапану гомогенізатора молока
Authors: Бологов, І.
Scientific director: Паляничка, Надія Олександрівна
Palianychka, Nadiia
Keywords: гомогенізація;молоко;переробка
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Бологов І., Паляничка Н. О. Вдосконалення конструкції клапану гомогенізатора молока. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 215.
Abstract: UA: Гомогенізація – це подрібнення (диспергування) жирових кульок шляхом впливу на молоко або вершки значних зовнішніх умов. В процесі обробки зменшуються розміри жирових кульок і швидкість спливання. Відбувається перерозподіл оболонкової речовини оболонкового кулька, стабілізується жирова емульсія, і гомогенізоване молоко не відстоюється. Гомогенізатори підрозділяються на: клапанні, дискові, відцентрові, ультразвукові тощо. Найбільш розповсюдженими є клапанні гомогенізатори. Однак, клапанні гомогенізатори мають істотні недоліки, а саме велику енергоємність на процес гомогенізації, велику масу та вартість. Тому, було проведено дослідження по вдосконаленню головки гомогенізатора з метою зниження енергоємності процесу.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17588
UDC: 637.134.001.57
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_215.pdf529.01 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.