Обгрунтування конструкції пульсаційного гомогенізатора для рідких продуктів
Вантажиться...
Дата
Автори
Ковшар, В.
Назва журналу
Номер ISSN
Назва тому
ORCID
Видавець
Запоріжжя : ТДАТУ
Анотація
UA: Гомогенізація – надання однорідної структури або однорідних властивостей сумішам,
сполукам, розчинам або емульсіям шляхом механічного перемішування, усереднення,
хімічного чи температурного впливу на них. В харчовій промисловості гомогенізація
застосовується при виробництві маргарину, майонезу, соків, дитячого харчування та при
виробництві молочних продуктів.
В технологічній лінії виробництва молочної продукції гомогенізація є одним із
найважливіших процесів. Гомогенізоване молоко має безліч переваг перед негомогенізованим
таких як: поліпшення смакових та сенсорних якостей молока, підвищена стійкість при
зберіганні та транспортуванні, відсутність залишків жиру на стінках тари при виливанні
молока. Якість продуктів з використанням гомогенізованого молока набагато вища. Тому
гомогенізація стала нормативним процесом у більшості сучасних технологічних схем
виробництва питного стерилізованого та пастеризованого молока, кисломолочних продуктів,
морозива, молочних консервів, виготовленні сиру тощо.
Опис
Ключові слова
Бібліографічний опис
Ковшар В., Паляничка Н. О. Обгрунтування конструкції пульсаційного гомогенізатора для рідких продуктів. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених, м. Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р. Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 211.