Please use this identifier to cite or link to this item:
http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17576
Title: | Компост як компонент грунтового субстрату |
Authors: | Жокін, І. |
Scientific director: | Скляр, Олександр Григорович Skliar, Oleksandr |
Keywords: | компост;грунтовий субракт;рекомендації WRAP;дозрівання |
Issue Date: | 2024 |
Publisher: | Запоріжжя : 2024 |
Citation: | Жокін І., Скляр О. Г. Компост як компонент грунтового субстрату. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 192. |
Abstract: | UA: Одним із основних напрямів використання компосту є його використання як компонент ґрунтового субстрату. Програма дій у галузі відходів та ресурсів (WRAP) разом з Асоціацією ґрунтових субстратів (GMA) розробила рекомендації для визначення технічних характеристик компостованих зелених матеріалів, що використовуються як компонент ґрунтового субстрату на основі технічних умов BSI PAS 10015 (WRAP.2011b). Відповідно до цих рекомендацій, будь-який ґрунтовий субстрат повинен: мати структуру, яка сприяє фізичній підтримці рослин та постачанню повітря до їх кореневої системи та дає запаси води та поживних речовин; бути легкими у використанні, без неприємних запахів; бути стабільним і не піддаватися значному розпаду при зберіганні; не містити матеріалів, забруднюючих речовин, бур'янів, патогенних організмів, які негативно впливають на споживача, обладнання або зростання рослин; відповідати меті та росту рослин зі стандартом, що очікується відповідно до опису та вимог продавця. |
URI: | http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17576 |
UDC: | 631.879.4:631.559 |
Appears in Collections: | Публікації студентів |
Files in This Item:
File | Description | Size | Format | |
---|---|---|---|---|
ІV conference of young scientists_MTF 2024_192.pdf | 528.95 kB | Adobe PDF | View/Open |
Show full item record
CORE Recommender
???jsp.display-item.check???
Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.