Tsatu logo
ISSN: 2524-0714

Please use this identifier to cite or link to this item: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17566
Title: Перспективний метод утилізації відходів свиноферми
Authors: Трач, Д.
Scientific director: Болтянський, Борис Володимирович
Boltianskyi, Borys
Keywords: утилізація відходів;компостування;органічні добрива;екологія
Issue Date: 2024
Publisher: Запоріжжя : 2024
Citation: Трач Д., Болтянський Б. В. Перспективний метод утилізації відходів свиноферми. Технічне забезпечення інноваційних технологій в агропромисловому комплексі : матеріали IV Міжнар. наук.-практ. конференції молодих учених (Запоріжжя, 05-29 лютого 2024 р.). Запоріжжя : ТДАТУ, 2024. С. 167-168.
Abstract: UA: Перспективним методом утилізації відходів на свинофермах є компостування. Це високоінтенсивний біотермічний процес переробки органічних відходів в природних або керованих умовах з метою одержання високоякісних органічних добрив та забезпечення і дотримання сучасних екологічних, санітарно-гігієнічних і агротехнічних вимог до технологічного процесу та до компосту, як кінцевого продукту перероблення відходів. На початку процесу компостування визначають властивості компонентів (одноразово, перед виконанням процесу компостування): вологість, вміст азоту та органічного вуглецю. Проводять розрахунки масових пропорцій компонентів перед закладанням на змішування. На майданчику з твердим покриттям влаштовують вологопоглинальну основу переважно з подрібненої соломи, яку рівномірно розподіляють розкидачем підстилки, або гноєрозкидачем. Органічні відходи розподіляються на поверхні вологопоглинальної основи. Подалі здійснюється пошарове укладання органічних відходів та рослинних решток за пропорціями.
URI: http://elar.tsatu.edu.ua/handle/123456789/17566
UDC: 631.95:628.381
Appears in Collections:Публікації студентів

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ІV conference of young scientists_MTF 2024_167-168.pdf558.62 kBAdobe PDFView/Open
Show full item record ???jsp.display-item.check???


Items in DSpace are protected by copyright, with all rights reserved, unless otherwise indicated.